Акнето е упорит кожен проблем, за който медицината все още

Акнето е упорит кожен проблем, за който медицината все още ...

7 начина да се справите с акнето по гърба.


Акнето е упорит кожен проблем, за който медицината все още не е сигурна каква е точната причина за появата му. Това кожно възпалително заболяване е с твърде сложен механизъм, който при различните хора се задейства и влошава при различни обстоятелства, външни и вътрешни.

Както акнето по лицето, така и това по тялото, в частност по гърба, може да е изключително упорито. За да повлияете положително на гнойните пъпки по гърба и да ги намалите, е необходимо да направите някои промени в начина си на живот, които ще помогнат.

Внимавайте с изпотяването

Изпотяването и задръжката на пот по гърба е една от причините за поява на акне в тази част на тялото. Носете дрехи от дишащи естествени материи, които да позволяват на потта да се абсорбира и да не се задържа върху кожата заедно с мъртвите клетки.

Хидратирайте внимателно

Не използвайте кремове и лосиони за овлажняване с тежки формули, които запушват порите и създават условия за поява на акне. Вместо това хидратирайте с продукти с лека и бързо абсорбираща текстура.

Сменяйте чаршафите през няколко дни

Чаршафите и калъфките се напояват с пот, паднали от кожата мъртви клетки, себум и други екскременти. Когато не сменяте спалното бельо достатъчно често, тези нечистотии се връщат върху кожата и ѝ влияят зле. Резултатът е възпаления, раздразнения, зачервявания и акне.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg