Академия „Елингам“ е частно училище, събрало възпитаници с разнородни таланти

...
Академия „Елингам“ е частно училище, събрало възпитаници с разнородни таланти
Коментари Харесай

Време за четене: Мистерия в Елингам

Академия „ Елингам “ е частно учебно заведение, събрало ученици с разнородни гении – художници, изобретатели, мислители. Изобщо всеки, който се откроява с някаква заложба. Основана е при започване на двайсети век от милионера Алберт Елингам, който желал да сътвори „ място, в което ученето е игра “.

Скоро откакто учебното заведение отваря порти, дъщерята и брачната половинка на Елингам са отвлечени. Единствената диря е писмо, подписано с плашещия псевдоним Искрено подъл. Случаят се трансформира в едно от най-мистериозните закононарушения и остава забранен.

Стиви Бел е любителка на криминалистиката и е измежду малцината определени, които стартират своята първа година в академия „ Елингам “. Тя има амбициозна цел – да позволи мистериозния случай от преди близо век. И до момента в който привиква с условията в новото си учебно заведение, там се случва нещо необичайно. Искрено подъл се завръща още веднъж...

За създателя

Морийн Джонсън е измежду създателите на бестселъри на „ Но Йорк Таймс “ и „ Ю Ес Ей Тудей “. Тя написа романи за младежи, измежду които „ 13 Little Blue Envelopes “, „ Suite Scarlett “ и „ The Name of the Star “. На българските читатели е позната като един от създателите на „ Сняг вали “, написанa в съдействие с Джон Грийн и Лорън Миракъл. Тя е съавтор и на „ Истории от академията за ловци на сенки “ и „ Хрониките на Магнус Бейн “, дружно с Касандра Клеър и Сара Рийс Бренън.

„ Пъблишърс Уикли “ подрежда „ Мистерия в „ Елингам “ измежду най-хубавите книги за 2018 година

 книга ИК " Ибис "
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР