Академици, професори и други учени и творци, политици, дипломати, министри

...
Академици, професори и други учени и творци, политици, дипломати, министри
Коментари Харесай

Eлитът на София се прости с акад. Благовест Сендов

Академици, професори и други учени и създатели, политици, дипломати, министри и общественици препълниха фоайето на някогашния партиен дом, с цел да изпратят във безконечния му път акад. Благовест Сендов. Той умря на 19 януари, единствено дайсетина дни преди да навърши 88 години.

Покойникът беше положен в затворен ковчег, до който стояха четирима гвардейци.

Съболезнованията одобряваха брачната половинка Анна Сендова и синът му Благовест Сендов-младши.

Траурната гала стартира с осъществяването на националния химн, при който гвардейците извършиха командата " за почит ".

Първа прочете траурно слово Цвета Караянчева, ръководител на 44-о национално заседание. Акад. Сендов беше ръководител на 37-ото и зам.-председател на 38-ото.

Слова за акад. Благовест Сендов произнесоха и ръководителят на Българска академия на науките Юлиан Ревалски, писателят акад. Антон Дончев, ректорът на СУ проф. дфн Анастас Герджиков, както и посланикът на Япония в България Масато Ватанабе.

Бяха прочетени съболезнователни телеграми от президента на България Румен Радев, който е на посещаване в Израел, премиера Бойко Борисов, Симеон Сакскобургготски и други известни персони и инстутиции.

На поклонението участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и други някогашни и настоящи депутати от Българска социалистическа партия и други партии.

От в този момент настоящите министри беше видян единствено Боил Банов, министър на културата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР