Академик (Пловдив) записа втора поредна победа в Националната баскетболна лига

...
Академик (Пловдив) записа втора поредна победа в Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

Академик с осма победа в НБЛ

Академик (Пловдив) записа втора поредна победа в Националната баскетболна лига за мъже, откакто възпитаниците на Йордан Янков надиграха Черно море Тича с 92:85 (24:22, 23:24, 16:27, 29:12) като хазаин в дуел от 26-ия кръг на шампионата.

По този метод „ студентите “ към този момент са с баланс от 8 победи и 16 загуби, като не престават да заемат осмата позиция в класирането с актив от 32 точки. Черно море Тича остава предпоследен с 29 точки, колкото има и последният Шумен.

Двубоят стартира равностойно и двата отбора вървяха точка за точка, само че след панер със сирената на Александър Милов Академик завърши първата четвърт с 2 точки преднина – 24:22.

Втората част се разви по подобен метод – с поделено превъзходство и голям брой неточности от страна и на двата тима. Академик съумя да отвори задатък в края на втората четвърт, когато след две следващи тройки на Томислав Минков и Васил Бачев „ студентите “ поведоха с 43:38. Черно море обаче понижи изоставането си след сполучлива пукотевица от надалеч на Тач Ънру и панер на Иван Спиров и по този начин краят на първото полувреме пристигна при резултат 47:46 в интерес на домакините.

Гостите от Варна стартираха мощно след почивката и поведоха с 54:49 след тройка на Костадин Лазаров. „ Студентите “ последователно усъвършенстваха успеваемостта си в нахлуване и обърнаха до 61:56, само че последваха нови мощни минути за Черно море, в които възпитаниците на Кирил Болшаков още веднъж съумяха да отворят задатък и с панер със сирената на Мартин Йорданов стигнаха до най-голямата преднина в мача – 73:63.

Академик стартира последната четвърт със серия от 6 безответни точки и 3:13 минути преди края на срещата съумя да обърне до 81:80 след три следващи сполучливи стрелби от тройката на Джейлън Минет. Американският гард продължи със мощното си показване и осъществя и два пъти от наказателната линия, с цел да даде задатък от 3 точки на „ студентите “, който обаче незабавно бе премахнат от Тач Ънру, който вкара тройка и фаул. Две минути преди края възпитаниците на Йордан Янков още веднъж излязоха напред в резултата при 86:84 и съумяха да задържат задатъка си, с цел да се поздравят с триумфа след 92:85.

Най-полезен за успеха на домакините бе Джейлън Минет с 18 точки от пейката, а 15 добави Васил Бачев.

За Черно море Тича Тач Ънру бе най-резултатен с 26 точки.

В идващия 27-и кръг Академик е хазаин на БК Шумен, до момента в който Черно море Тича посреща водача в класирането Рилски състезател.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР