Академик Пловдив записа втора поредна победа Националната баскетболна лига (НБЛ),

...
Академик Пловдив записа втора поредна победа Националната баскетболна лига (НБЛ),
Коментари Харесай

Академик Пловдив не остави шансове на Берое при визитата си в Стара Загора

Академик Пловдив записа втора поредна победа Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто в среща от 27-ия кръг надви със 113:83 като посетител на Берое Стара Загора.

Двубоят в зала " Общинкса " мина напълно под контрола на пловдивчани, които осъществиха цели 18 тройки по пътя си към триумфа против старозагорци, които бяха принудени да се борят и с редица кадрови проблеми.

Гостите започнаха стремително мача със серия от 14:0, като тази разлика се резервира и до края на откриващата четвърт. До почивката състезателите на Йордан Янков продължиха с сполучливата си пукотевица от отдалеченост, с цел да пристигна тя при задатък от 61:37 в интерес на гостите.

След подновяването на играта срещата стана малко по-равностойна, само че баскетболистите на Академик поддържаха ловко своята преднина, което разреши и на два отбора в хода на заключителните 10 минути да дадат късмет за изява на част от по-младите си състезатели.

В последна сметка най-резултатен за спечелилите стана Томислав Минков със своите 22 точки, а Филип Хенри оформи " дабъл-дабъл " - 19 точки и 10 битки.

За домакините Седариан Рейнс приключи срещата с 25 пункта, до момента в който Николай Титков добави 20.

В подреждането Академик Пловдив заема 10-о място с баланс 10-17. Берое пък към този момент остава на последната 12-а позиция с индикатори 8-19.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР