Академик Пловдив -2 записа драматична победа в първия мач за

...
Академик Пловдив -2 записа драматична победа в първия мач за
Коментари Харесай

Академик Пловдив -2 пропиля 22 точки, но стартира годината с победа

Академик Пловдив -2 записа трагична победа в първия мач за 2023 година от ББЛ А група. В градското дерби от район Юг, което се изигра довечера в Спортния комплекс „ Сила “, отборът надделя Пловдив Мамбас с 86:85. Победителите пропиляха преднина от 22 точки в хода на мача, само че измъкнаха трагично триумфа в края.

След този дуел Академик е с баланс 7-3, до момента в който днешният му конкурент е с 5-6.

Двубоят стартира с ниска ефикасност и чести смени на водачеството. Баскетболистите на Йордан Иванов обаче направиха серия от 12:0 в последните малко повече от две минути на частта и след края й дръпнаха с 27:13. Разликата в тяхна изгода доближи 22 през втория интервал, само че по-късно противникът взе самодейността и на почивката понижи за 35:45.

Натискът на Пловдив Мамбас се ускори след паузата и откакто отборът на няколко пъти съвсем заличаваше пасива си, преди решителната четвърт обратът към този момент бе факт – 61:58. Въпреки срутва в играта си, Академик си върна водачеството при започване на последната част и поддържаше задатък от няколко точки. 12 секунди преди края символичните домакини понижиха единствено на 1, само че не съумяха да поведат още веднъж.

Кръстомир Михов бе най-резултатен за спечелилите с 21 точки, като овладя и 13 битки. Дабъл-дабъл има и Махмут Давидов – 19 точки и 20 битки, а с 16 точки е Йоанис Кикрилис.

За Пловдив Мамбас по 26 точки осъществиха Хайдар Баракат (9 борби) и Златомир Дончев (16 борби). Дилян Барбов добави 21 точки.

Снимка: ББЛ

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР