Академичният съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски се разграничи

...
Академичният съвет на Софийския университет Св. Климент Охридски се разграничи
Коментари Харесай

СУ се разграничи от путлеристката Дарина Григорова, Дърева и Волгин пикаят газ

Академичният съвет на Софийския университет " Св. Климент Охридски " се разграничи от тезите на преподавателка по съветска история Дарина Григорова в публична позиция. Според съвета, Григорова популяризира агитация, обвързвана с войната в Украйна, която е неприемлива и уронва престижа на университета.

" ПогледИнфо ", че след Украйна, руснаците ще " денацифицират " и България - и това ще стане допустимо, тъй като " НАТО ще би трябвало да се върне в границите от 97-а ". И показва ясна позиция против демонтажа на МОЧА, като афишира ръководещите столицата за неонацисти, антисемити и расисти.

" Намираме за неприемливо сходно държание от страна на академични учител, още повече, че в изявлението се пропагандират намерено и политически хрумвания, които директно въздействат върху настоящия публичен живот в България и уронват престижа и престижа на най-старото висше учебно заведение в страната ", пишат от Академичния съвет на СУ.

Причина за позицията са голям брой писма и сигнали към управлението на университета във връзка изявлението на Григорова. 

Прокремълските медии у нас пък реагираха с бурна отбрана на преподавателката, като оповестиха реакцията на университета за " лов на вещици " и " принуда ".

Случката провокира остра и гневна реакция на първо място от аленото перо Велислава Дърева. Според нея путлеристката Дарина е просто антифашистка:

Академичен съвет на СУ " Св. Климент Охридски ". Те жигосаха проф. Дарина Григорова за нейна антифашистка и антинацистка позиция.

Срам и срам!

Това написа Дърева и разгласява имената на членовете на Академичния съвет. Сигурно ги готвиш за Белене, когато братушките ни денацифицират, а Велиславче?

Разбира се, в пулеристкия хор се включи и Петър Волгин:

" Тези началници доста желаят мощните на деня да виждат тяхното " разграничение " от проф. Дарина Григорова. Е за какво е това бързане, за какво е този боязън? Просто тъй като проф. Григорова изрича хрумвания, които са в ослепителен контрастност с официозната евроатлантическа идеология. Ето по тази причина университетските шефчета, наречени Академичен съвет, нямат самообладание да подчертаят какъв брой доста не са съгласни с всякаква опозиционност.

" Тук се приказва против властта на Негово Величество султана и по тази причина аз излазям ", споделяше Кириак Стефчов. Тези са същите - кириакстефчовци, които излазят постоянно, когато някой прояви храброст.

А проф. Григорова е освен самоуверен човек. Тя е създател на доста книги и научни публикации, които демонстрират извънредно задълбочено знание за историята и сегашното на Русия. И точно от позицията на това познание тя прави своите интелигентни разбори, които толкоз нервират евроатлантиците. Защото те не са умни. Те не четат. Те употребяват опорките на формалната политическа уместност. Затова и толкоз се опасяват от хора като проф. Григорова. Посредствеността постоянно се опасява от гения. Затова посредствеността постоянно е в множествено число. Анонимните шефчета против личността проф. Дарина Григорова. Не знам по какъв начин ще приключи тази борба. Но съм безусловно сигурен, че България има потребност от персони като проф. Григорова. От персони, които имат смелостта да мислят ", добавя Волгин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР