Airbus готви извънреден план за спиране на производството на най-големият

...
Airbus готви извънреден план за спиране на производството на най-големият
Коментари Харесай

Бъдещето на най-големия пътнически самолет виси на една сделка

Airbus готви ексклузивен проект за прекъсване на производството на най-големият пътнически аероплан в света - A380, в случай че не успее да подписа основна договорка с дубайската Emirates, написа Reuters, цитирайки три източника.Моментът на истината за самолета, който записва слаби продажби, идва след едвам 10 години произвеждане. " Ако няма договорка с Emirates, Airbus ще стартира процеса по преустановяване на производството на A380 ", споделя източник на организацията.

И двете компании отхвърлиха коментар. Дори и производството да бъде прекъснато, това ще се случи последователно и откакто Airbus успее да достави към този момент поръчаните джъмбоджетове, което се чака да се случи при започване на идната десетилетие.

A380 може да транспортира до 500 души, а създаването му струваше 11 милиарда евро. Търсенето на толкоз огромни самолети обаче понижа, откакто авиолиниите избраха по-малки модели с два мотора, които са по-лесни за поддържка. Emirates обаче харесва големия модел и е закупила над 100. Разговорите сред двете компании са за нова поръчка от 36 самолета на стойност 16 милиарда $.

И други авиолинии, като British Airways, имат интерес към модела, само че Airbus най-вероятно ще спре производството, в случай че няма сигурността, че Emirates ще създадат поръчка. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР