Агресията на руския президент Владимир Путин срещу Украйна доведе до

...
Агресията на руския президент Владимир Путин срещу Украйна доведе до
Коментари Харесай

ЕК: Международната изолация на Путин расте

Агресията на съветския президент Владимир Путин против Украйна докара до това, че той претърпя морални загуби, а и правни - с решението на Международния съд на Организация на обединените нации, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия.

По неговите думи съдът е наредил на Русия неотложно да приключи военните дейности в Украйна и осъществяването на това разпореждане е наложително по интернационалното законодателство. Той означи, че съгласно Международния съд няма данни за геноцид в Украйна, както твърди Русия в опрощение на дейностите си на украинска земя.

Международната изолираност на Путин пораства. Дълбоко обезпокоително е това, че отстраняването на Русия от Съвета на Европа води до преустановяване на опцията съветските жители да се обръщат към Европейския съд по правата на индивида - това лимитира в допълнение правата им поради безотговорната политика на Путин, добави представителят.

Той прикани Русия да се върне към съблюдаване на интернационалното законодателство, изключително във връзка с човешките права и интернационалното филантропично право. Говорителят настоя за преустановяване на обсадата и обстрела на Мариупол, както и на всички дейности в Украйна на съветските военни.
ТЕМА преди 1 час 754 преди 1 час 666 преди 2 часа 1744
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР