Агресивната кампания, подета от администрацията на президента Доналд Тръмп, за

...
Агресивната кампания, подета от администрацията на президента Доналд Тръмп, за
Коментари Харесай

Кампанията на САЩ срещу Huawei е застрашена. Съюзниците им отказват да я подкрепят

Агресивната акция, подета от администрацията на президента Доналд Тръмп, за прекъсването на прилагане на съоръжение на Huawei и други китайски телекомуникационни компании, наподобява не съумя да срещне предстоящата поддръжка отвън границите на Щатите.

Въпреки твърдата позиция на Вашингтон даже някои от най-близките съдружници на Съединени американски щати отхвърлиха причините за цялостно отричане от продуктите на софтуерните производители, написа The New York Times.

През последните няколко месеца американските управляващи се пробваха да окажат напън и даже да заплашат страните, които се готвят да употребяват съоръжение на Huawei при въвеждането на 5G мрежите. Част от дейностите в тази посока беше заканата на държавния секретар Майк Помпео, че Щатите няма да споделят секретна информация със страните, продължаващи да работят с китайската компания.

Въпреки предизвестията на Вашингтон, че Huawei и други компании от азиатската страна съставляват сериозна опасност за сигурността, защото Пекин управлява цялата промишленост, акцията против телекомуникационните производители не реализира задачата си.

Англия, Германия, Индия и Обединените арабски емирства са измежду страните, които дават сигнали, че е малко евентуално да поддържат крайните решения за цялостна възбрана на оборудването на Huawei в построяването на 5G мрежите.

Въпреки че някои от тях, като Обединеното кралство, споделят терзанията на Съединени американски щати, управляващите там считат, че рисковете могат да бъдат ръководени на локално равнище.

Подобни решения съставляват сериозна спирачка пред опитите на администрацията на президента Тръмп за ограничение на икономическите и софтуерните упоритости на Китай.

Според The New York Times в този момент американското държавно управление търси други способи за ограничение на бизнеса на Huawei, които не включват поддръжка от страна на задгранични съдружници. От медията настояват, че единият вид е блокирането на износа на основни съставни елементи от американски компании за Huawei.

" Подобни дейности наподобяват много рисково ", счита Майк Роджърс, който е някогашен конгресмен от Републиканската партия и някогашен критик на Huawei в лицето на началник на Комитета по разузнаване.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР