Агресивен психично болен мъж тероризира най-големия квартал във Враца –

...
Агресивен психично болен мъж тероризира най-големия квартал във Враца –
Коментари Харесай

Терор! Агресивен психично болен мъж подлуди цял квартал във Враца /снимки/

Агресивен психологично болен мъж тероризира най-големия квартал във Враца – ж.к. „ Дъбника “, научи организация BulNews. 
За казуса сигнализира Лидия Лазарова - домоуправителката във вход Ж на блок 22, където живее неуравновесеният врачанин. По думите ѝ, 44-годишният Петър тормози съседите си от години. Напоследък обаче ситуацията станало нетърпимо, а от нападателния му манталитет си патят от ден на ден хора. 
Жената описа, че Петър е освидетелстван и за него би трябвало да се грижи майка му, която е негов формален аставник. Мъжът обаче е неконтролируем и даже тя не може да се оправи с него. Освен това злоупотребява с алкохола, при което нравът му става още по-лют. 
Редовна процедура на мъжа е да пресреща съседите си и да им желае пари и цигари. Когато му откажат, той стартира да се държи нападателно и да ги дърпа, а нерядко се е стигало и до физическо принуждение. 
Държанието му също е в прорез с морала и закона. Той е виждан от живеещите в региона да се съблича на обществени места, а и нерядко да се пипа, без да се тормози от заобикалящите го хора, измежду които и деца. 
Съвсем неотдавна мъжът даже се изходил във входа. 
Преди години пък запалил жилището си, а провалите от пожара още не са отстранени и етажът е обгорял. Живеещите директно до него не желаят да поемат ремонта, защото не знаят по кое време отново ще се стигне до сходен случай. 
Освен хората от блока, от неуравновесения мъж към този момент е пропищял целият квартал. Проверка на организация BulNews демонстрира, че чиновниците на няколко търговски обекта от целия комплекс към този момент са си патили от неговата експанзия. Случайни минувачи също са били нападани, в случай че откажат да му дадат пари или цигари. 
Най-потърпевшите обаче – неговите съседи, към този момент са се видели в знамение. Те са подхванали всички вероятни ограничения против мъжа, само че все още резултат няма. Има подадени тъжби в полицията, прокуратурата и общината, само че към момента не се е стигнало до трайно решение на казуса. 
Домоуправителката на входа Лидия Лазарова от първо лице се е уверила до каква степен може да стигне психологично болният мъж. През януари тя била нападната от него и пребита. След случая Петър бил спретнат за 6 месеца в психиатрията в Карлуково, само че в края на август бил освободен. 
Откакто се е прибрал вкъщи си, ситуацията се влошило още повече. Жената, както и всички останали поданици на блока, се опасяват в личните си домове. Децата също живеят в непрекъснат смут и не смеят да излизат сами. 
Всички поданици на блока са създали подписка за изселването на мъжа от там. Насрочено е дело, само че през вчерашния ден то било анулирано за следващ път, поради неявяването на Петър в съда, както и за отвод на психиатър да даде мнение по случая пред магистратите. Освен това даже пострадалите хора не смеят да свидетелстват за безобразията на комшията си, защото се опасяват от експанзия от негова страна по-късно.
Врачаните приканват институциите да се задействат и някой да вземе ограничения против мъжа, преди да се е стигнало до някой още по-сериозен случай. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР