Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) започва проверка в Българската

...
Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) започва проверка в Българската
Коментари Харесай

Започва финансова инспекция в Агенцията за безопасност на храните

Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) стартира инспекция в Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Това заяви ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Франтишек на брифинг в понеделник. Той посочи, че инспекцията е предоставена от Специализираната прокуратура след разпореждането на основния прокурор. Освен това, проверяващите са изискали и документи по подписани контракти с БАБХ.

Преди дни основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Специализираната прокуратура неотложно осъществяване на инспекция за възможни длъжностни закононарушения и подписване на неизгодни контракти от страна на БАБХ. В хода на инспекцията от управлението на организацията ще бъдат изискани всички документи по публичната поръчка за неутрализиране на скотски боклуци, оповестена през 2017 година

Спецпрокурорите търсят информация и за договорите, подписани от БАБХ за неутрализиране на скотски боклуци в процедура по директно договаряне посредством мобилни инсинератори през 2018 година, както и всички анекси към тези контракти, подписани до сегашния миг.

Обвинителите проучват и всички заповеди и инструкции на БАБХ по отношение на наставления в този момент метод на заличаване на труповете на умъртвените животни по отношение на заболяването Африканска чума по свинете (АЧС), за определяне на аргументите, заради които тези трупове се загробват, а не се изгарят или обезвреждат по различен метод, както и за преценка на възможната заплаха за здравето на популацията от такива дейности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР