Агенцията за безопасност на храните обявява резултатите от взетите проби

...
Агенцията за безопасност на храните обявява резултатите от взетите проби
Коментари Харесай

Украинските яйца са безопасни, показаха резултатите от изследванията на БАБХ

Агенцията за сигурност на храните афишира резултатите от взетите проби на яйцата от Украйна. Те се изследват за радиоактивност и тежки метали.

Това, което демонстрира анализът и инспекцията на БАБХ е, че яйцата дават отговор на всички условия и са годни за консумация. От организацията оповестиха още, че когато постъпват в страната те отиват в два от утвърдените склада и по-късно се популяризират и в комерсиалната мрежа.

" Пробите са изследвани в акредитирана лаборатория и пробите надлежно демонстрираха, че всички резултати са негативни. Изследвани са яйцата за радиоактивност, за тежки метали, за антибиотици, за сулфонамиди и всички тези резултати са негативни, което значи, че яйцата са безвредни. Това демонстрират лабораторните разбори ", изясни доктор Татяна Николова, БАБХ.

Един от най-големите вносители на яйца от Украйна съобщи, че те се подлагат на надзор и дават отговор на всички условия.

" В България изказванието, че влизат яйца без щемпел и без следене е цялостен парадокс. Тези яйца минават и веднъж през ветеринарната работа в Украйна, ветеринарна работа в Румъния, ветеринарна работа в България, митници в България, т. е. това нещо не може да се случи ", сподели Андрей Цой, вносител на яйца от Украйна.

Основният проблем на родните производители и притежатели на птицевъдни ферми е, че яйцата, които идват от трети страни и се внасят у нас, са на прекомерно ниски цени и това се отразява на цената на родните яйца.

Вижте повече в директното включване на Тереза Кънчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР