Агенцията за бежанците и МВР вече ще обменят информация за

...
Агенцията за бежанците и МВР вече ще обменят информация за
Коментари Харесай

Агенцията за бежанците и МВР вече ще обменят информация за провиненията на чужденците у нас

Агенцията за бежанците и Министерство на вътрешните работи към този момент ще обменят информация за провиненията на чужденците у нас . Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание.

Правителството утвърди допълнение на Наредбата за Единната осведомителна система за противопоставяне на престъпността, с което се регламентира даването на информация както за дълготрайно пребиваващите в страната чужденци, по този начин и за тези, които са у нас дълготрайно или непрекъснато.

Допълнението ще подсигурява постъпване на цялостната информация, нужна за бързото и качествено следствие. Целта е да се понижат закононарушенията, което е от значително значение за реализиране на стратегическите цели по отношение на подобряването на противодействието на престъпността.

Съгласно закона дълготрайно пребиваващи в страната са чужденци, които са у нас не повече от една година.

Статут на дълготрайно престояване се дава на чужденец, който е обитавал законно и без спиране в България в границите на 5 години преди подаване на заявката за разрешаване на дълготрайно престояване. След придобиването му статутът на дълготрайно престояване става непрекъснат, при изискване че не са зародили учредения за отнемането му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР