Агенцията по заетостта отличи 12 компании като Работодател на годината

...
Агенцията по заетостта отличи 12 компании като Работодател на годината
Коментари Харесай

Язаки“, „Билла“ и „Пилко“ са работодатели на годината

Агенцията по заетостта отличи 12 компании като „ Работодател на годината – 2017 ”. Наградите бяха връчени от министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. Фирмите са класирани в две категории:

- „ Работодатели с най-важен принос на националния трудов пазар “

и

- „ Работодатели със важен принос на районния трудов пазар “.

В категорията „ Работодатели с най-важен принос на националния трудов пазар “ трима работодатели равностойно печелят тазгодишния приз. Това са три компании, които са обезпечили претовареност на безработни лица в огромен териториален обсег:

„ Язаки България ” ЕООД, гр. Ямбол. Фирмата създава автомобилни съставни елементи и съоръжение, климатици и разнообразни артикули, свързани с екологията. Само през 2017 година е наела на работа и е осигурила устойчива претовареност на 650 лица, ориентирани от 12 бюра по труда. 342 безработни лица са от район Хасково, като от тях 99 са младежи до 29 години, а 45 – дълготрайно безработни. 308 пък са наетите от район Бургас. Освен това компанията обезпечава безвъзмезден длъжностен превоз на всички наети лица от отдалечени обитаеми места.

„ Билла България ” ЕООД, гр. София. Компанията е една от основните в страната в областта на търговията на дребно с хранителни и нехранителни артикули. Заявява свободни работни места на територията на цялата страна, непрестанно уголемява активността си и открива нови обекти. Работодателят е наел в устойчива претовареност 345 безработни лица, като 110 от тях са дълготрайно безработни. На всички тях предлага положително заплащане, както и редица обществени придобивки.

„ Пилко ” ЕООД, гр. Разград. Фирмата е една от най-големите в страната за произвеждане и преправка на птиче месо. Продукцията ѝ се осъществя както у нас, по този начин и на интернационалните пазари. Наградена е за приноса ѝ към обезпечаването на претовареност на безработни лица на трудовия пазар в седемте общини на област Разград и една община от област Русе, от които през 2017 година е наела в устойчива претовареност 59 безработни лица. За улеснение подвижността на 720 служащи, работодателят е провел 18 транспортни лъча, които покриват по-голямата част от обитаемоте места в района.

Във втората категория на форума на Агенцията по заетостта - „ Работодатели със важен принос за обезпечаването на претовареност на безработни лица на районния трудов пазар “ е отличен по един шеф от територията на деветте районни дирекции на Агенцията в страната:

За района на Благоевград – „ Ес Ти Ес Медикал Груп ” АД, гр. Сандански. Фирмата е производител на медицински произведения за хуманната медицина, в това число превързочни и хирургически материали, стерилни комплекти и други. Работодател е на 590 души от общините Сандански, Струмяни и Кресна. През 2017 година компанията е устроила на работа 72 безработни лица, съвсем всички от които – в трайна претовареност. Освен това се е погрижила нейните служащи от други обитаеми места да употребяват безвъзмезден длъжностен превоз.

За района на Бургас – „ Бургасбус ” ЕООД, гр. Бургас. Фирмата има повече от 40 години опит в транспортния бранш. Основният й предмет на активност е публичен транспорт на пасажери по автобусни линии и направления на града и междуградски транспортни схеми. За 2017 година е наела на работа и е осигурила непрекъсната претовареност на 89 безработни лица. Работодателят организира със лични средства начално образование на всички новонаети чиновници, както и регулярни други образования. На своите служащи и чиновници дава обществени придобивки като безвъзмезден превоз, карти на преференциални цени за членовете на техните фамилии, купони и ваучери за храна, работно облекло и други

За района на Варна – „ Албена ” АД, к.к. Албена. Една от най-големите хотелиерски компании в България, с голям брой дъщерни компании в региона на превоза, медицината, балнеологията, туроператорската активност и други Наела е на работа, и макар сезонния темперамент на активността си, е осигурила 6-месечна претовареност на 676 безработни лица от всички групи на пазара на труда – 48 младежи до 29 години, 31 дълготрайно безработни, лица над 50 години, хора с увреждания и други. 60 от наетите пък са от община Крушари, която е с висок % на безработица. На всички свои чиновници работодателят обезпечава ваучери за храна и безвъзмезден фирмен превоз.

За района на Ловеч – „ Борима ” АД, гр. София. Фирмата е профилирана в производството на електрически уреди. През 2017 година уголемява активността си, като изнася част от производството си в община Искър, която е с висок % на безработица. В предприятието работят 270 души. През годината е наела 80 безработни лица на примитивен пазар на труда и 16 – на субсидирани работни места, като 6 от тях са по насърчителни ограничения по Закона за поощряване на заетостта и 10 – по скица „ Обучения и претовареност за младежите ” по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ”.

За района на Монтана – „ Инекс Трейд ” ЕООД, гр. Враца. Фирмата е строително-търговско сдружение, което се развива повече от 10 години. В началото на своето учредяване тя започва с 10 индивида личен състав, а сега в нея работят 155 служащи и чиновници. От общо 22 наети на примитивен пазар през 2017 година, 18 лица работят в новооткрит магазин. 6 са младежите на възраст до 29 години. Наетите лица не престават да работят във компанията след приключване на 6-месечния период на изпитване.

За района на Пловдив – „ Костал България Аутомотив ” ЕООД, гр. Пазарджик. Фирмата е международен водач в производството на подкормилни кутии. Работодател е на 550 лица в гр. Пазарджик, като предстоящата претовареност в края на 2017 година е близо 800 лица. Наетите в устойчива претовареност безработни в границите на годината са 30, от които 9 са дълготрайно безработни и 9 – младежи. Компанията обезпечава образование на наетите лица, за част от тях – в Чехия, както и безвъзмезден превоз на 10 служащи.

За района на Русе – „ ЗЕНОН БГ ” ООД, гр. Търговище. Фирмата е открита през 2008 година и съставлява съвременен цех за произвеждане на кабелни съоръжения и аксесоари. Тя е основен шеф за област Търговище и има значителен принос за развиването на пазара на труда в района като сътрудник на трите бюра по труда в региона. Само през тази година е наела в устойчива претовареност 60 безработни лица от три от общините с най-високо ниво на безработица в страната – Търговище, Омуртаг и Попово. Заявила е още работни места и до април 2018 година следва да наеме нови 300 души. Осигурява превоз на близо 800 работещи във компанията.

За района на София – „ Сънфудс България ” ЕООД, гр. София. Работодателят е франчайзингова компания, правоприемник на най-голямата верига за бързо хранене в света, която в България има 42 ресторанта. Обявява най-вече свободни работни места на примитивен пазар на труда и наема главно младежи. Фирмата е наградена за приноса ѝ към обезпечаването на непрекъсната претовареност на 237 младежи до 29 години през 2017 година

За района на Хасково – „ Теклас България ” ЕАД, гр. Кърджали. Компанията създава каучукови произведения за автомобилната индустрия. В нея работят към 2000 служащи и чиновници. Към края на месец октомври там са устроени в устойчива претовареност 111 лица с месторабота град Кърджали. На 93 от тях е обезпечен безвъзмезден превоз. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР