Агенцията по миграция взе решение за експулсиране на лицето от

...
Агенцията по миграция взе решение за експулсиране на лицето от
Коментари Харесай

Швеция ще експулсира иракчанин, който няколко пъти изгори публично Корана

" Агенцията по миграция взе решение за експулсиране на лицето от Швеция ", цитира малкия екран държавната институция.

" В резултат на затруднения при осъществяване на решението, е обещано позволение за лимитирано престояване за интервала 25 октомври 2023 година до 16 април 2024 година "

Агенцията по миграцията не можа да бъде открита незабавно коментар, показва Ройтерс.

От шведската миграционна организация споделиха през юли, че тя преразглежда разрешението за престояване на мъжа. През август Швеция увеличи нивото на паника за тероризъм до второ, най-високо равнище и предизвести за увеличение на заканите против шведите вкъщи и в чужбина, откакто изгарянето на Корана възмути мюсюлманите и провокира закани от джихадисти.

Антиислямски деятели изгориха няколко екземпляра на Корана в Швеция и Дания, две от най-либералните страни в свят, който разрешава остра рецензия на религията в името на свободната тирада. Но доста мюсюлмани гледат на опозоряване на Корана, на който гледат безусловно като на Божието слово, като тежка засегнатост. 

Случаите, при които протестиращи обществено изгориха екземпляри на Корана в Швеция, провокираха остри рецензии от страна на Турция, която към момента не е вдигнала ветото си пред участието на скандинавската страна в НАТО. 

Миналата седмица въоръжен мъж от Тунис умъртви двама шведски футболни почитатели в Брюксел - акт, след който шведският министър председател съобщи, че Европа би трябвало да ускори сигурността, с цел да се отбрани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР