Агенцията по лекарствата на Европейския съюз в понеделник започна да

...
Агенцията по лекарствата на Европейския съюз в понеделник започна да
Коментари Харесай

ЕМА проверява COVID хапчето на Merck за използване в ЕС

Агенцията по медикаментите на Европейския съюз в понеделник стартира да ревизира хапчето за лекуване на COVID-19 на Merck, с цел да може бързо да уведоми националните управляващи по медикаментите в 27-членния блок, които желаят да стартират да го употребяват, преди да получи публично утвърждение, оповестява АП.

Европейската организация по медикаментите съобщи в изказване, че ще даде " рекомендации за целия Европейски Съюз във допустимо най-кратки периоди, с цел да помогне на националните органи да вземат решение за допустима ранна приложимост на лекарството, да вземем за пример в условия на незабавна приложимост ".

Базираната в Амстердам организация ще даде рекомендациите, до момента в който всеобхватният обзор на молнупиравир продължава преди вероятното приложение за стартиране на пазара на лекарството.

Понастоящем множеството лекувания на COVID-19 изискват IV или инжекция. Хапчето COVID-19 на Merck към този момент се преглежда от Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати, откакто сподели мощни първични резултати. В четвъртък Обединеното кралство стана първата страна, която го утвърди.

В Обединеното кралство хапчето е утвърдено за възрастни на 18 и повече години, които са дали позитивна проба за COVID-19 и имат най-малко един рисков фактор за развиване на тежко заболяване, като затлъстяване или сърдечно заболяване. Пациентите с лека до умерена форма на COVID-19 ще одобряват четири хапчета от лекарството два пъти на ден в продължение на пет дни.

В Съединените щати FDA е насрочила обществена среща по-късно този месец за обзор на молнупиравир. Компанията заяви през септември, че нейните медикаменти са понижили % на хоспитализация и гибел с 50%.

Лекарството е ориентирано към ензим, който коронавирусът употребява, с цел да се възпроизвежда, като вмъква неточности в генетичния му код, които забавят способността му да се популяризира и поема човешките кафези. Тази генетична интензивност накара някои самостоятелни специалисти да се запитат дали лекарството може евентуално да аргументи разновидности, водещи до вродени недостатъци или тумори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР