Агенцията по храните и лекарствата започна проверка на входящи пратки

...
Агенцията по храните и лекарствата започна проверка на входящи пратки
Коментари Харесай

Защо има олово в някои ябълки? FDA сега проверява вноса на канела, тъй като властите се подготвят за нарастване на докладите

Агенцията по храните и медикаментите стартира инспекция на входящи колета с канела от голям брой страни, заяви организацията тази седмица, защото докладваните болести се повишиха до 34 в следствие на отравяне с олово, обвързвано с торбички от ябълково пюре с мирис на канела.

FDA ускори следствието си през последните седмици, откакто управляващите в Северна Каролина за първи път предизвестиха за допустима връзка с ябълково пюре, когато проверяват случаи на отравяне с олово в страната. Случаите в минимум 22 щата към този момент са свързани с торбичките, които се продават в цялата страна под към този момент изтеглените марки WanaBana, Weis и Schnucks.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите предизвестиха лабораториите за тестване в цялата страна за това седмица, с цел да се приготви за евентуален приток на поръчки за тестване на олово, защото докладваните случаи, свързани с изтеглени торбички с ябълково пюре, са набъбнали.

упрекна " суровина от канела ", доставена от основаната в Еквадор Austrofood, компанията майка на WanaBana, за изтеглянето.

FDA обаче сподели, че към момента не е осигурила проби от канелата, употребена в изтеглените артикули, с цел да тества и към момента работи с управляващите в Еквадор, с цел да наблюдава източника.

В същото време организацията не е получила отчети за други артикули с канела, причиняващи отравяния с олово, FDA сподели, че ще стартира скрининг на вноса на канела " за по-нататъшна отбрана на публичното здраве. "

" Това е доста висок приоритет за нас и ние проверяваме нападателно. Надявам се, че имаме ръце към това ", сподели Джим Джоунс, заместник-комисар на FDA за човешките храни, в понеделник на събитие на Алианса за по-силна FDA.

Джоунс призна, че е вероятни други храни на пазара може да са употребявали нечистите с олово съставки.

„ Способността ни да бъдем 100% уверени към това къде тъкмо се намира, това е единствено доста крайници работа и проверяваща работа и партньорство, и ние се опитваме да създадем всички тези неща и се надяваме, че можем да приключим това нещо бързо, което значи, че нямаме хранителни доставки “, сподели Джоунс.

Не е ясно в кои спомагателни страни FDA ревизира доставките на канела от. Говорител на FDA не отговори незабавно на искане за коментар.

Тестваните деца на възраст от 1 до 3 години са имали равнища на олово в кръвта до 29 микрограма на децилитър след консумация на ябълково пюре, съгласно предизвестие на CDC в понеделник

На тези равнища CDC споделя, че лекарите би трябвало да се свържат със експерти или центрове за надзор на отравянията и да провеждат проучвания за решение на казуса.

Симптомите, докладвани от деца, включват главоболие, гадене, повръщане, диария и смяна в равнището на интензивност.

„ Въпреки че децата с експозиция на олово може да нямат забележими остри признаци, даже ниските равнища на олово са свързани с учене, поведенчески и когнитивен недостиг “, предизвести CDC в предизвестието си, призовавайки родителите, закупили изтеглените торбички, да тестват децата си за отравяне с олово.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР