Агенцията отбелязва, че това се случва след седмици на публичен

...
Агенцията отбелязва, че това се случва след седмици на публичен
Коментари Харесай

След публичния натиск от Тръмп: Лидерката на Републиканската партия се оттегли от поста

Агенцията отбелязва, че това се случва след седмици на обществен напън от страна на Доналд Тръмп, прибавя Българска телеграфна агенция.

През уикенда някогашният американски президент, чийто единствен съперник за президентската номинация на републиканците за изборите през ноември остана някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли, завоюва с лекост първичните избори на партията си в щата Южна Каролина.

" В исторически проект в републиканския Национален комитет се е правила смяна, когато е бил предаван кандидат-президентът ни, и моето желание постоянно е било да спазя тази традиция. Оставам отдадена на задачата да се върнем в Белия дом и да бъдат определени републиканските претенденти по всички етажи на властта през ноември ", сподели в изказване Макданиъл.

Тя благодари на Тръмп и разясни, че оставката ѝ ще влезе в действие на 8 март, с цел да се даде опция на републиканския кандидат-президент да избере новия ръководител на партията. На по този начин наречения Супер вторник (потенциално решаваща дата в битката за установяване на кандидат-президент на републиканците), който тази година се пада на 5 март, ще се проведат първоначални избори в петнадедесет американски щата и една територия на Съединени американски щати.

Лидерът на републиканците в щата Южна Каролина Дрю Маккисик, който извършва функционалностите на съпредседател на Националния комитет, също съобщи, че се отдръпва от висшия орган на партията. Ройтерс показва, че наследникът на Макданиъл ще би трябвало да се оправи със задачата да сплоти разцепената на фракции партия 9 месеца преди изборите.

Националният комитет играе значима роля при набирането на средства за предизборните акции, в популяризирането на партията и в организирането на поддръжниците за манифестации. След среща с Макданиъл при започване на този месец Тръмп написа в обществените мрежи, че ще упорства за промени в Националния комитет след първичните избори в Южна Каролина, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР