Агенцията отбелязва, че това е станало ден след края на

...
Агенцията отбелязва, че това е станало ден след края на
Коментари Харесай

Тайван е засякъл 9 военни кораба и 26 летателни апарата, изпратени от Китай

Агенцията отбелязва, че това е станало ден след края на огромни учения китайските въоръжени сили към Тайван - самоуправляващ се либерален остров, за който комунистически Китай претендира, че е негова територия.

Китай активизира " тази заран военни летателни апарати, които минаха междинната линия (в Тайванския проток) от север, центъра и юг ", заяви тайванското министерство на националната защита. То добави, че е засякло и китайски военни кораби към 11 ч. (6 ч. българско време).

Китай стартира в събота тридневните си военния учения, по време на които симулира удари по Тайван и обграждане на острова, означават Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Вчера, последния ден от маневрите, тайванското министерство на националната защита разгласи, че е засякло 12 китайски военни кораба, както и 91 самолета, 54 от които са навлезли в идентификационната зона за въздушна защита към острова. Тази проява на мощ от страна на Китай пристигна откакто тайванската президентка Цай Ингвен се срещна в сряда в Калифорния с ръководителя на Камарата на представителите в Съединени американски щати Кевин Маккарти на връщане от обиколка в Централна Америка.

Комунистически Китай счита Тайван за своя провинция, отделила се след края на гражданската война пред 1949 година, и споделя, че в случай че се наложи, ще си върне контрола над острова и със мощ, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР