Агенцията отбелязва, че китайският лидер е направил това изказване малко

...
Агенцията отбелязва, че китайският лидер е направил това изказване малко
Коментари Харесай

Си Цзинпин се зарече, че няма да позволи на никого да отделя Тайван от Китай

Агенцията отбелязва, че китайският водач е направил това изявление малко повече от две седмици преди изборите за президент и парламент на острова. Китай приема демократично управлявания Тайван за своя територия макар мощните възражения на държавното управление в Тайпе.

На 13 януари в Тайван ще се произведат избори за държавен глава и за парламент и връзките на острова с Китай се обрисуваха като основна тематика за разногласия в предизборната акция.

Днес Си взе участие в симпозиум, отдаден на 130-ата годишнина от рождението на водача на Китайската комунистическа партия Мао Цзедун, който през 1949 година победи в гражданската война с държавното управление на Република Китай, ръководено от националистическата партия Гоминдан, и го принуди да се отдръпна на остров Тайван.

Си акцентира, че " цялостното сливане на родината е неизбежно ".

" Родината би трябвало да се сплоти и неизбежно ще се сплоти ", сподели Си пред високопоставени публични лица от ККП, представен от организация Синхуа.

Китайският водач добави, че Пекин би трябвало да задълбочи интеграцията на Тайван и континентален Китай, да насърчи мирното развиване на връзките им и " уверено да предотврати отцепването на Тайван от Китай под каквато и да е форма и от който и да било ".

Китайският водач не сподели нищо за потреблението на мощ против Тайван, макар че Китай в никакъв случай не е изключвал сходна опция, отбелязва Ройтерс. Той също по този начин не загатна нищо и за идните избори.

През последната година и половина китайската войска организира две огромни военни учения към Тайван и също така постоянно изпраща военни кораби и изтребители в Тайванския пролив.

Китайското държавно управление неведнъж жигосах любимеца за идващ президент на Тайван Лай Чинте от ръководещата Демократическа прогресивна партия (ДПП) като рисков сепаратист, отхвърляйки апелите му за договаряния, показва Ройтерс.

Както ДПП, по този начин и главната тайванска опозиционна партия Гоминдан, която обичайно поддържа тесните връзки с Китай, само че отхвърля да е пропекинска, декларират, че единствено народът на острова може да дефинира своето бъдеще.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР