Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) заяви, че 40%

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA) заяви, че 40%
Коментари Харесай

ООН: 40% от населението на Газа е изложено на риск от глад

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) съобщи, че 40% от популацията на Газа е изложено на риск от апетит, заяви „ Гардиън “.


" Газа се бори с пагубен апетит. 40% от популацията към този момент е изложено на риск от апетит. Реалността е такава, че се нуждаем от повече помощ. Единствената оставаща вяра е филантропично преустановяване на огъня ", съобщи организацията в обществените мрежи.

От организацията оповестиха, че " в южната част на Газа UNRWA продължава да раздава брашно, което досега е достигнало до 145 724 фамилии. В превърнатите в приюти учебни заведения на UNRWA се обезпечава топла храна, само че междинният брой на хората в тези приюти е над 12 000... четири пъти над потенциала ".

Говорителят на израелското държавно управление Ейлон Леви упрекна Организация на обединените нации, че не е съумяла да даде помощ на цивилното население в Газа. Той съобщи, че Хамас отвлича помощи и че " UNRWA ги прикрива ", и упрекна логистиката на Организация на обединените нации за затварянето на следения от Израел граничен пункт Керем Шалом тази седмица./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР