Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изработването на проект

...
Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изработването на проект
Коментари Харесай

АПИ обяви обществената поръчка за проектиране на доизграждането на Главната пътна комуникация на град Смолян

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва социална поръчка за изработването на план за доизграждането на Главната пътна връзка на град Смолян, с приблизителна дължина 2,5 км. Целта е осъществяване на проучвателно-проектантски работи и разработване на абстрактен и механически план, в това число план на обстоен организационен проект, както и практикуване на авторски контрол по време на строителството на обекта. Срокът за подаване на офертите е до 8 април т. година

Главната пътна връзка на Смолян ще обезпечава връзката сред път II-86 Чепеларе – Смолян – Средногорци – граница Гърция, с третокласния път III-868 Смолян – Рудозем и с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем – Ксанти “. Началото на трасето ще е при съществуващото кръгово кръстовище след изхода на тунела в кв. „ Устово “, а краят ще е при връзката с път II-86 Смолян – Рудозем в края на кв. „ Устово “.

С доизграждането на Главната пътна връзка обходният път на Смолян ще бъде напълно приключен, а директното и тежкотоварното придвижване ще се изнесе отвън града. През кв. „ Устово “ няма да минава целият тежкотоварен трафик, които е към Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и област Кърджали. С осъществяването на плана ще се усъвършенства и достъпа към новия Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем – Ксанти “.

Обществената поръчка се финансира от Програмата за териториално съдействие Интеррег VI-A Гърция – България 2021-2027, а доизграждането на Главната пътна връзка на Смолян е включено като стратегически инфраструктурен план. Прогнозната стойност за изработването на плана е 350 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяването е 200 календарни дни, от които за разработване на фаза абстрактен план е 100 дни, а на фаза механически план – 100 дни.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР