Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изработването на проект

...
Агенция Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изработването на проект
Коментари Харесай

Проектират последната отсечка от Главната пътна комуникация в Смолян

Агенция „ Пътна инфраструктура “ започва социална поръчка за изработването на план за доизграждането на Главната пътна връзка на град Смолян, с приблизителна дължина 2,5 км. Целта е осъществяване на проучвателно-проектантски работи и разработване на абстрактен и механически план, в това число план на обстоен организационен проект, както и практикуване на авторски контрол по време на строителството на обекта. Срокът за подаване на офертите е до 8 април т. година

Главната пътна връзка на Смолян ще обезпечава връзката сред пътя Чепеларе – Смолян – Средногорци до границата с Гърция, с третокласния път Смолян – Рудозем и с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем – Ксанти “. Началото на трасето ще е при съществуващото кръгово кръстовище след изхода на тунела в кв. „ Устово “, а краят ще е при връзката с пътя Смолян – Рудозем в края на кв. „ Устово “.

С доизграждането на Главната пътна връзка обходният път на Смолян ще бъде напълно приключен, а директното и тежкотоварното придвижване ще се изнесе отвън града. През кв. „ Устово “ няма да минава целият тежкотоварен трафик, който е към Рудозем, Мадан, Златоград, Неделино и област Кърджали. С осъществяването на плана ще се усъвършенства и достъпа към новия Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем – Ксанти “.

Обществената поръчка се финансира от Програмата за териториално съдействие Интеррег VI-A Гърция – България 2021-2027, а доизграждането на Главната пътна връзка на Смолян е включено като стратегически инфраструктурен план. Прогнозната стойност за изработването на плана е 350 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяването е 200 календарни дни, от които за разработване на фаза абстрактен план е 100 дни, а на фаза механически план – 100 дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР