Агенция „Пътна инфраструктура проверява работата по разчистването на незаконно струпаните

...
Агенция „Пътна инфраструктура проверява работата по разчистването на незаконно струпаните
Коментари Харесай

АПИ проверява разчистването на отпадъците под моста на АМ "Струма"

Агенция „ Пътна инфраструктура " ревизира работата по разчистването на нелегално струпаните боклуци под моста при 62-ри километър на Автомагистрала „ Струма ".

Пожарът, който избухна там, компрометира носещите колони на оборудването и затвори част от автомагистралата към Гърция. Вчера стана ясно, че компанията, складирала отпадъците край пътя, може да остане без лиценз.

Съставени са ѝ два акта, а притежателят е с две повдигнати обвинявания.

Един милион и 860 хиляди лв. ще костват ремонтите и възобновяване на засегнатия от пожара преди 10 дни виадукт на Автомагистрала „ Струма " при Дупница. Това разгласи ръководителят на Управителния съвет на организация „ Пътна инфраструктура " Георги Терзийски след ревизия за хода на възстановителните работи и почистването от отпадъците.

Пострадали са 13 колони, три греди и два еркера. До края на днешния ден ще бъде пуснато в двете направления придвижването по автомагистралата по направлението за София. В 27-те регионални пътни ръководства завършва огледа и инспекцията за положението на пътната инфраструктура и оборудванията.

Георги Терзийски заяви за открити нарушавания, като измежду тях е и овчарник под мост на републикански път в Ловешка област.

По-рано бе обявено, че за облекчение на трафика от 14 часа през днешния ден до 20 часа в събота транспортните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от автомагистралата към пътя Е-79 при пътен възел „ Долна Диканя " и назад ще се качват на нея при пътен възел „ Бобошево ". Обходният маршрут за всички останали транспортни средства е от пътен възел „ Дупница " до пътен възел „ Бобошево " и назад.

В петък изтича срокът, в който би трябвало да се отчетат инспекциите на всичките 27 регионални пътни ръководства за съществуване на нерегламентирано потребление на пространството под оборудванията на пътищата и прилежащия сервитут. Обобщените резултати ще бъдат показани при започване на идната седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР