Агенция Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на актуализирана

...
Агенция Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на актуализирана
Коментари Харесай

Актуализират картата за шум на отсечки с трафик над 3 млн. МПС годишно

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи социална поръчка за разработване на обновена Стратегическа карта за звук на съществени пътни сектори от републиканската мрежа с трафик над 3 милиона моторни транспортни средства /МПС/ годишно. Показателите в нея са определящи, когато би трябвало да се възнамеряват и подхващат дейности, свързани с ограничение въздействието на шума върху здравето на хората посредством използване на шумозащитни ограничения на пътни сектори наоколо до обитаеми места, здания и т. н., прецизират от пътната организация

Индикативната стойност на поръчката е 69 999 лева без Данък добавена стойност.

Целта на създаването е актуализиране на степента на шумово натоварване от автомобилния превоз в околната среда посредством премерване, оценка и картографиране на шумовите равнища. Актуализираната стратегическа карта за звук би трябвало да съдържа текстова и графична информация за броя на хората, жилищата, детските и лечебните заведения, учебните заведения и научноизследователските организации в избран регион, които са изложени на повишени стойности на индикаторите за звук.

Кандидатите могат да подават офертите си до 14 април, в това число.

Срокът за осъществяване на контракта е една година. Обществената поръчка ще бъде предоставена въз основа на стопански най-изгодната оферта, означават от пътната организация.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР