Агенция Пътна инфраструктура обяви нова открита процедура за проектиране и

...
Агенция Пътна инфраструктура обяви нова открита процедура за проектиране и
Коментари Харесай

Държавата обяви нов конкурс за най-дългия тунел на "Струма"

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи нова открита процедура за планиране и строителство на тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ". Предишната беше прекъсната в първите дни на октомври след забележки на Агенцията за публични поръчки за смяна в документите и в първичните условия.

Прогнозната цена остава 250 млн. лева без Данък добавена стойност, както и предходния път.
Обществената поръчка е в 3 обособени позиции - за тунела, който ще е към 2 км и ще бъде най-дългият до момента изграждан в България, и за пътя преди и след оборудването.

Разделянето се прави, с цел да може да се работи по едно и също време и планът да приключи в периода на оперативната стратегия " Транспорт ", т.е. - до края на 2023 година В противоположен случай България ще би трябвало да връща парите за цялата автомагистрала от пътен възел " Даскалово " до Кулата.

Прогнозната стойност на първия подучастък с дължина 720 м е 33.5 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за планиране и осъществяване е 600 календарни дни. Той включва и обслужващ тунелен път при северния портал на тунела.
Средната част, която включва самия тунел и площадка за хеликоптери, се прави оценка на 194.3 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е 1060 дни.

Третият подучастък е с дължина 1.4 км с планирана цена 22.15 млн. лева и период за осъществяване 660 календарни дни.
Кандидатите могат да подават офертите си до 17.30 ч. на 27 ноември 2017 година Те ще бъдат отворени на идващия ден в 14 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР