Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на
Коментари Харесай

Стартира поръчка за издирване на археологически обекти по пътя Видин- Монтана- Враца

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) започва социална поръчка за избор на реализатор за търсене на археологически обекти по трасето път I-1 /E-79/ в сектора Видин - Монтана - Враца. За осъществяването на теренни археологически изследвания преди да започва построяването на бъдещата автомагистрала са планувани 80 000 лева, оповестяват от АПИ. Средствата са обезпечени от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година, която финансира подготовката на плана, каквито са и този тип археологически изследвания.
Обществената поръчка е в две обособени позиции:
-Обособена позиция №1 – за търсене на археологически обекти по трасето на секторите „ Видин – Димово “, „ Димово – Бела – Ружинци “ и „ Ружинци – Монтана “, със период за осъществяване 82 дни и планирана стойност 60 000 лева без Данък добавена стойност.
-Обособена позиция №2 – за търсене на археологически обекти по трасето на сектора „ Монтана – Враца “, със период за осъществяване 44 дни и планирана стойност 20 000 лева.без Данък добавена стойност.
Предварителните археологически изследвания би трябвало да открият дали няма да бъдат наранени или нарушени нерегистрирани археологически обекти. Целта е да се документират всички археологически обекти, структури и следи без значение от техния тип и последователност, като се дефинира тяхното местонахождение в административно-териториално отношение и се локализират точно благодарение на GPS или други подобаващи механически средства. Необходимо е да бъдат избрани и ограничения за тяхното запазване, като осъществяване на разкопки и наблюдаване по време на строително-монтажните действия.
Кандидатите могат да подават своите оферти до 17:30 ч. на 22 март 2018 г.През 2018 година ще започват тръжните процедури за построяването на общо 85 км по пътя. Проектите ще се извършват със средства от републиканския бюджет. През март Агенция "Пътна инфраструктура " ще започва публичната поръчка за избор на реализатор на сектора Мездра - Ботевград от път I-1 (E-79). През втората половина на годината ще бъдат оповестени процедурите за строителство и контрол на още 52 км - от Видин до Ружинци, оповестиха преди дни от пътната организация в отговор на митингите във Видин с искане за автомагистрала до София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР