Агенция Митници предоставя на Регионалните здравни инспекции и ГД Пожарна

...
Агенция Митници предоставя на Регионалните здравни инспекции и ГД Пожарна
Коментари Харесай

Митницата дава на РЗИ и пожарната над 158 000 литра етилов алкохол за дезинфекция

Агенция " Митници " дава на Регионалните здравни инспекции и Групово дело " Пожарна сигурност и защина на популациите " над 158 000 л етилов алкохол (спирт), лишен в интерес на страната, за стерилизация. Това оповестиха от организацията.

На пожарната работа ще бъдат предадени 20 000 литра , а останалото количество от към 138 000 л се дават на Регионалните здравни инспекции в цялата страна. Разпределението на количествата е осъществено на база предоставена информация от Логистично-координационния център към Националния действен щаб, според декларираните пред него потребности от районните здравни инспекции.

Спиртът е с фактически алкохолно наличие по размер, превишаващо 90% vol, и съставлява количества отнети или изоставени в интерес на страната, на които са били направени лабораторни експертизи и е доказан техният състав.

Предоставеният етилов алкохол ще се употребява единствено за стерилизация, за която приложимост не е рисков за живота и здравето на хората или за околната среда, допълват от Агенция " Митници ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР