Агенция Митници“ предостави безвъзмездно на Български червен кръст  294 000 

...
Агенция Митници“ предостави безвъзмездно на Български червен кръст  294 000 
Коментари Харесай

Митниците дариха на БЧК близо 300 хил. конфискувани маски


Агенция „ Митници “ даде безплатно на Български червен кръст  294 000  защитни маски за лице, отнети в интерес на страната. Стоките са задържани  на 22 март 2020 година на Митнически пункт Капитан Андреево.

Маските са арестувани от митнически чиновници на Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, полски жител, показал постоянни документи за транспортираната стока – най-вече текстилни произведения. При инспекция с рентгенова инсталация и следващ физически надзор митническите чиновници открили, че в 155 колета има 294 000 медицински маски, които не са били разказани в митническите документи. 

С нарушителя е подписано съглашение, маските са отнети в интерес на страната и са позволени за свободно обращение без да се таксуват с вносно мито на основание  Регламент (ЕО) № 1186/2009.

Защитните маски за лице остават на предписание на Българския червен кръст в склад на Агенция „ Митници “.

Заповедта на шефа на Агенция „ Митници “ е издадена на съображение § 30, алинея 2 и алинея 1 от Преходни и заключителни разпореждания на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР