Агенция „Митници“ е предприела действия за подсилване на екипите с

...
Агенция „Митници“ е предприела действия за подсилване на екипите с
Коментари Харесай

Агенция Митници със спешни мерки за улесняване на трафика на тирове през Кулата

Агенция „ Митници “ е подхванала дейности за укрепване на екипите с оглед в допълнение ускорение на обработката на товарни коли на излаз на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", обявиха от пресцентъра на ведомството.
През последните дни трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " е мощно натоварен, защото доста камиони се пробват да довършат доставките си към Гърция преди края на работната седмица.
На вход и излаз работят по три кантара, което е оптималната инфраструктурна опция на пункта. Един камион на излаз се обработва за към 6 – 8 минути.
За първите 6 дни на юни Агенция „ Митници “ записва 10% нарастване на тежкия трафик. Най-голямо нарастване има в броя на тежкотоварните камиони, чието премерване и обработка изисква малко повече време. За посочения интервал на ден се обработват към 160 камиона повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, съобщи Фокус.
По последни данни близо 3 км е опашката от леки коли на излаз на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", а колоната от ТИР-ове е двойно по-голяма - 6 км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР