Агенция Миграция при ОДМВР-Сливен е дала 7-дневен срок на чуждестранен

...
Агенция Миграция при ОДМВР-Сливен е дала 7-дневен срок на чуждестранен
Коментари Харесай

България изгони косовски специалист на американските военни бази

Агенция " Миграция " при ОДМВР-Сливен е дала 7-дневен период на задграничен експерт, жител на Косово, да напусне България. Той е обитавал у нас по силата на интернационален контракт, с цел да предоставя услуги и артикули на армията и въздушните сили в американски бази отвън рамките на Съединени американски щати, излиза наяве от решение на Върховния административен съд от 26 октомври.

Косовският гражданин Р. Аслани е обжалвал заповедта, с която е изпъден от българската страна. Това се е случило, откакто вътрешното министерство установи, че той не дава отговор на условията за даване на право за дълготрайно престояване като " задграничен експерт ", защото не се явява чиновник на задгранично сдружение.

В решението на съда написа, че военният специалист има настоящ трудов контракт с комерсиално сдружение " Ен Ти Пи Косова " ЕООД, което е българско юридическо лице. То от своя страна има контракт за концесия с организация към Министерството на защитата на Съединени американски щати. Справка в Търговския указател сподели, че въпросната компания e еднолична благосъстоятелност на различен косовски жител и е записана през 2015 година в сливенското село Мокрен, база " Ново село ".

Върховният административен съд приема, че чужденецът Р. Аслани би трябвало да е чиновник на юридическо лице отвън България, с цел да попада в хипотезата на Закона за чужденците за " експерт, пребиваващи у нас по силата на интернационален контракт ". По същия метод се е произнесъл и първоинстанционният Административен съд в Сливен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР