Агенциите за сигурност съобщиха, че кораб е бил подложен на

...
Агенциите за сигурност съобщиха, че кораб е бил подложен на
Коментари Харесай

НОВА АТАКА: Гръцки кораб е атакуван с ракети край бреговете на Йемен


Агенциите за сигурност оповестиха, че транспортен съд е бил подложен на ракетна офанзива край южното крайбрежие на Йемен, до момента в който е прекосявал през стратегическия пролив Баб ал-Мандеб, съобщи БГНЕС.

Плаващият под флага на Маршаловите острови и благосъстоятелност на Гърция транспортен съд за насипни товари " е бил обект на ракети в два обособени случая " в границите на 20 минути и е бил ударен и е претърпял физически вреди по десния ръб.

Екипажът е в сигурност и корабът се насочва към идващото пристанище. На борда е имало частен въоръжен охраняем екип, обявиха от организацията за сигурност Ambrey.

Хутите, част от антизападната и антиизраелска " ос на съпротивата " на подкрепяните от Иран групировки, от месеци нападат морски съдове в Червено море, което провокира ответни офанзиви от страна на Съединени американски щати и Англия.

Бунтовниците настояват, че нападенията имат за цел да покажат взаимност с палестинците в Газа, която от октомври насам е опустошена от войната сред Израел и Хамас.

Групата, притежател и оператор на кораба за товари, станал цел на нападението, постоянно търгува с Иран, " тъй че това е евентуалната му дестинация ", разгласи Ambrey.

Нападенията на хутите накараха някои корабни компании да заобиколят южната част на Африка, с цел да избегнат Червено море - жизненоважен маршрут, по който нормално се реализира към 12% от международната морска търговия.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР