Агентите на старши треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим са

...
Агентите на старши треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим са
Коментари Харесай

Астън Вила има своя фаворит за нов мениджър, започнаха преговори

Агентите на старши треньора на Спортинг Лисабон Рубен Аморим са в диалози с Астън Вила за това той да стане новият управител на клуба, оповестяват медиите на Острова. Бирмингамци уволниха Стивън Джерард в четвъртък след по-малко от година отпред на отбора след провалянето от Фулъм с 0:3 на „ Крейвън Котидж “. BBC и The Telegraph предават, че наставникът на Спортинг е един от водещите претенденти в листата на Вила, макар че има и други кандидати за вакантния пост.

Според The Telegraph очакванията на бирмингамци за назначението на високооценяван управител са подсилени от обстоятелството, че те ще заплатят 10 млн. паунда отплата за назначението на португалеца вместо споменаваната в медийното пространство сума от 30 млн. паунда. Вестникът прибавя, че цената е намаляла откогато Аморим подписа първичния си договор със Спортинг от Брага през 2020. Той парафира за три години, които по-късно бяха удължени с спомагателни 12 месеца, само че се стигна до понижаване на сумата за отплата, когато договорът му стартира да изтича.

Аморим, който приказва британски, е считан за един от най-хубавите млади експерти в Европа. 37-годишният ментор изведе Спортинг до първа шампионска купа на страната от 19 години насам през сезон 2020-21, като сега тимът е на трето място в група D в Шампионската лига след четири изиграни мача. Португалците пътуват до Лондон за конфликт с Тотнъм в петия си дуел от груповата фаза в сряда.

Вила завоюваха първия си мач след ерата Джерард в неделя, надигравайки изрично Брентфорд с 4:0 вкъщи под управлението на краткотрайния управител Аарън Данкс. Бирмингамци сега са 14-и в класирането на Висшата лига и на три точки от зоната на изпадащите след 12 изиграни мача. Клубът от Мидландс се интересуваше от някогашния треньор на Пари Сен Жермен и Тотнъм Маурисио Почетино, само че съгласно информациите той ще чака по-добро предложение. Бившият ментор на Челси и ПСЖ Томас Тухел също е отхвърлил опцията да поеме Вила, до момента в който Унай Емери и Томас Франк се смята, че са щастливи отпред надлежно на Виляреал и Брентфорд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР