Агентите на ФБР, които в понеделник претърсиха дома на бившия

...
Агентите на ФБР, които в понеделник претърсиха дома на бившия
Коментари Харесай

11 папки с класифицирана информация откри ФБР в имението на Тръмп

Агентите на ФБР, които в понеделник претърсиха дома на някогашния президент Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго във Флорида, са иззели 11 комплекта класифицирани документи, в това число някои, обозначени като строго секретни, заяви в. " Уолстрийт Джърнъл ".

ФБР са иззели близо 20 кашона с движимости, папки и фотоси, както и изпълнителна заповед за опрощение на съветника на Тръмп Роджър Стоун, съгласно листата на предметите, които са изнесени от парцела. В листата има и информация за " френския президент ", съобщи Ройтерс.

Списъкът с конфискуваните движимости е документ от седем страници, който включва и заповедта за претършуване на пространствата, предоставена на ФБР от американския магистрат арбитър Брус Рейнхарт. Няма детайлности за наличието на документите.

По-рано през днешния ден Тръмп отхвърли изказванието на " Вашингтон пост ", че претърсването на ФБР в дома му е било за възможни класифицирани материали, свързани с нуклеарни оръжия, като написа в профила си в обществените мрежи, че " въпросът за нуклеарните оръжия е машинация ".

Претърсването на дома на Тръмп бележи забележителна ескалация в едно от многото федерални и щатски следствия, с които той се сблъска от времето, когато бе на поста си и в частния бизнес, в това число настрана следствие от страна на Министерството на правораздаването на несполучливия опит на съдружниците на Тръмп да подменят президентските избори през 2020 година посредством показване на подправени описи с гласоподаватели, предаде .

В края на една невероятна седмица за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп нюйоркски арбитър през днешния ден постанови, че неговата компания и нейния дълготраен финансов шеф ще бъдат изправени пред съда тази есен по обвинявания в данъчни измами, произлизащи от траяло години престъпно следствие на бизнес практиките на Тръмп, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Ако делото бъде прегледано по график, Уайселбърг и " Организацията Тръмп " ще бъдат съдени по време на междинните избори, когато Републиканската партия на Тръмп би могла да завоюва болшинства в двете камари на Конгреса на Съединени американски щати. В същото време Тръмп поставя основите за своята евентуална кандидатура за президент на изборите през 2024 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР