Африн. Подкрепяната от САЩ групировка Сирийски демократични сили“ (СДС) излезе

...
Африн. Подкрепяната от САЩ групировка Сирийски демократични сили“ (СДС) излезе
Коментари Харесай

Reuters: „Сирийските демократични сили“ твърдят, че Турция лъже за присъствието на Ислямска държава в Африн

Африн. Подкрепяната от Съединени американски щати формация „ Сирийски демократични сили “ (СДС) излезе с изказване, че турската войска лъже за наличието на „ Ислямска страна “ в северозападния сирийски регион Африн, който е предмет на турската военна атака и че Анкара се пробва да заблуди международното публично мнение, предава Reuters .
„ Целият свят знае, че „ Ислямска страна “ не участва в Африн “, съобщи Редур Кселил, висшестоящ чиновник на Съюз на демократичните сили. Турските военни обявиха във вторник, че минимум 260 сирийски кюрди и бойци от „ Ислямска страна “ са били убити в хода на интервенцията в Африн.
Кселил акцентира, че турските военни преувеличават мощно броя на жертвите от „ Отрядите за национална самозащита “ и „ Демократическия съюз “. Той удостовери, че има починали бойци от тези кюрдски организации, само че отхвърли да посочи броя им. Според неговите думи, „ Отрядите “ са умъртвили десетки турски бойци и представители на „ Свободната сирийска войска “, само че също не пожела да бъде по-конкретен.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР