Африканската чума е най-сериозният проблем, с който съм се сблъсквал

...
Африканската чума е най-сериозният проблем, с който съм се сблъсквал
Коментари Харесай

Готвим нови мерки за биосигурност при отглеждането на свине

Африканската чума е най-сериозният проблем, с който съм се сблъсквал през тези пет години . Това съобщи Витянис Андрюкайтис, еврокомисар по опазването на здравето и сигурност на храните, които взе участие в конференция по тематиката в България.

Високо правя оценка ограниченията, които предприемате , акцентира той. Трансграничното съдействие е неотложно. Разпространението на болестта има мощно влияние върху промишлеността и селските региони, счита Андриокайтис.

Трябва да сме там, където е казусът, би трябвало да сме на терен , уверен е Андриокайтис. България се оправя отлично, похвали ни еврокомисарят. Според него вършим нужното, с цел да се преборим със болестта.

Африканската чума става световна опасност , предизвести той. Всички заинтригувани страни би трябвало да работят дружно, счита Андриокайтис.

Заради климатичните промени страдаме от тези епидемии. Кабинетът прави всичко допустимо, само че няма по какъв начин да спре заболяването във Виетнам, от където тя идва. Наблюдаваме обстановката в България, акцентира еврокомисарят.

Чехия сподели, че има по какъв начин да се остави разпространяването на заболяването . Ако продължим с ограниченията до 3-4 години ще се преборим със болестта, по мнението му. Но ще са нужни по-сериозни ограничения за биологична сигурност, изключително по селата, съгласно еврокомисаря.

Умъртвяването на прасетата е мъчително и прочувствено за стопаните , само че това е мярката за битка с чумата по свинете.

От 1 август фрапантно е лимитирано разпространяването на африканска чума по свинете . От близо месец няма ново огнище на домашна свиня, стана ясно от думите на земеделския министър Десислава Танева.
 Четири нови огнища на АЧС в България
Четири нови огнища на АЧС в България

В Румъния са открити 34

Продължават случаите с дивата свиня , сподели още тя. Иначе с цялата суровост се ползват всички ограничения. По думите на Танева в случай че желаеме развъртян бранш, би трябвало да сме на ясно, че чумата е навлязла . Секторът може да се развива при нови ограничения за биосигурност.

Подготвят се нови равнища на ограничения за биосигурност, стана ясно още от думите й. Те ще засягат промишлеността и домашното развъждане на прасета. Тези ограничения са по международните стандарти . Не можем да продължим по същия метод, отсече министърът. Ще се ограничи и развъждането на прасета. То ще е позволени при избрани условия от фамилните ферми.
 Борисов изиска от Европейска комисия парите за чумата по свинете
Борисов изиска от Европейска комисия парите за чумата по свинете

28 млн. лева е отпуснало държавното управление за компенсации и използване на ограниченията за ограничение на Африканска чума

Прилагането на 100% на ограниченията е единственият метод да имаме някакви резултати , съобщи шефът на БАБХ Дамян Илиев. Той чака мощна политическа поддръжка на европейско равнище, с цел да се оправи континентът със болестта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР