Африка може да се превърне в новата Азия, ако нейните

...
Африка може да се превърне в новата Азия, ако нейните
Коментари Харесай

Владислав Панев: Африка може да се превърне в новата Азия

„ Африка може да се трансформира в новата Азия, в случай че нейните водачи съумеят да употребяват икономическия ѝ капацитет и обезпечат по-добра инфраструктура. “


Това съобщи българският народен представител от „ Зелено придвижване “ Владислав Панев в изявление за Нигерийската осведомителна организация (NAN) в Абуджа по време на 5-дневното си посещаване в Нигерия по покана на Нигерийското национално заседание.

Панев, който е и ръководител на парламентарната група за другарство България-Нигерия, съобщи, че поканата е отправена, с цел да може групата да разиска способи за по-нататъшно развиване на двустранните връзки сред двете страни.

Панев съобщи, че българските бизнесмени ще влагат в Нигерия, с цел да подобрят нейната инфраструктура и да укрепят още повече над 60-годишните връзки сред двете страни.

" Готови сме да влагаме тук, в Нигерия. Нашите инфраструктурни компании и енергийни компании - възобновими, мрежови - са подготвени да влагат в поддържането на нигерийската мрежа.

" Също по този начин, нашите индустриални компании, фармацевтични компании са подготвени да влагат в Нигерия.

" Вярвам, че просперитетът на Нигерия и Африка ще пристигна от по-добрата инфраструктура и по-добрите връзки сред самите африкански страни. Също по този начин имам вяра, че Африка е новата Азия.

" Вярвам, че преди 30 години Азия е била на равнището на икономическо развиване, на което е Африка сега. Вярвам, че след 30 години Нигерия ще доближи равнището или има капацитета да доближи равнището на страни като Китай и други проспериращи азиатски страни. Ето за какво в този момент е подобаващият миг да влагаме тук макар всички компликации, макар финансовите проблеми и така нататък ", съобщи той.

Относно това какъв брой са подготвени да влагат българските бизнесмени в Нигерия, Панев сподели: " Не разполагам с точни данни, само че считам, че търговията ни с Нигерия е в милиони щатски долари. Преди 30 години брутният вътрешен артикул на България беше 1000 щатски $ на глава от популацията годишно. В момента той е 16 000 щатски $ на глава от популацията. Така че нашият капацитет за вложения в Нигерия и страни като Нигерия е голям. "

" Също по този начин нашите експерти и компании са доста добре позиционирани в Европа и имам вяра, че те могат да бъдат добре позиционирани и в Африка, в основни браншове на нигерийската инфраструктура и енергетика, които ще създадат Нигерия просперираща. "

Той прикани за развиване и поддържане на връзките сред хората на всички равнища, защото те имат капацитета да обезпечат народен напредък и прогрес.

Той съобщи, че това, което е асъдействало за стабилността на България, е способността на нейните водачи да включат другите етнически групи в страната.

Според него всеобхватността на водачите е довела до взаимно схващане и почитание към всички. " Ако се държиш добре с другите, тогава те ще те оценят, обаче през тези 100 години имахме своите проблеми. Сега в делегациите ни има един етнически турчин, който е изтъкнат член на нашия парламент. "

" Можем свободно да обсъждаме въпросите от предишното и бъдещето с всички етноси, които живеят в България. Така че положителните връзки сред другите етноси в България резервираха България непокътната през последния век и това е главната причина за нашето единение ", сподели той. /БНГЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР