Афганистански войски, подкрепени от американски части, убиха двама талибански лидери

...
Афганистански войски, подкрепени от американски части, убиха двама талибански лидери
Коментари Харесай

40 талибани, включително двама лидери, са убити при операция на Кабул и Вашингтон

Афганистански войски, подкрепени от американски елементи, убиха двама талибански водачи и минимум 38 талибански бойци с въздушни удари в северната и западната част на страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Осъществените нощес интервенции са имали за цел да осуетят планувани офанзиви на талибаните над афганистански сили, съобщи в Кабул почитан представител на силите за сигурност. Той добави, че сраженията са се ожесточили след пропадането на договарянията сред талибаните и Съединени американски щати.

В изказване на министерството на защитата се споделя, че талибанският " губернатор " на северната провинция Саманган Маулауи Нурудин е измежду убитите в тези въздушни удари. С него били убити и четирима талибански бойци. Говорител на талибаните обаче отхвърли Нурудин да е бил погубен.

Другият талибански лидер, за чиято гибел оповестява Кабул, е " губернаторът " на окръг Анар Дара в западната провинция Фарах молла Сайед Азим. С него били убити 34 талибански бойци.

Говорител на афганистанското вътрешно министерство съобщи, че към 100 000 души от силите за сигурност ще охраняват реда на президентските избори на 28 септември, съобщи Асошиейтед прес. Около 72 000 души от силите на реда ще дежурят към разположените в страната 4942 изборни секции, а други 30 000 ще стоят в подготвеност да се включат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР