Афганистански граждани, работили за Република България по време на операции

...
Афганистански граждани, работили за Република България по време на операции
Коментари Харесай

Афганистански граждани, работили за България, бяха успешно евакуирани в страната ни

Афганистански жители, работили за Република България по време на интервенции на НАТО в Афганистан, както и български жител и неговото семейство, бяха сполучливо евакуирани на 15 септември в нашата страна. Операцията беше проведена и извършена от Служба „ Военно разузнаване " по инструкции на министър-председателя на Република България Стефан Янев, под директното управление на министъра на защитата Георги Панайотов и със съдействието на министъра на външните работи Светлан Стоев. За сполучливото реализиране на евакуацията спомагаха също посланикът ни в Пакистан Ирена Ганчева и представители на междуведомствената работна група, които проведоха своевременното посрещане, настаняване и превозване на афганистанските жители до нашата страна, оповестяват от Министерството на защитата.
Лично министърът на защитата Георги Панайотов участва на борда на самолета, направил полета от Исламабад до София, сбъднат от Държавния авиационен оператор.

В рамките на визитата в Ислямска република Пакистан министър Георги Панайотов се срещна с федералния министър на защитата Первез Хатак. По време на диалозите двамата министри разискаха опциите за развиване на двустранното съдействие в региона на защитата, поддържането на открития добър разговор сред страните в областта на сигурността, опциите за образование и военнотехническо съдействие, както и развиването на взаимоотношението в други сфери от съвместен интерес.
Обменени бяха отзиви по последното развиване на обстановката в Афганистан и провокациите за стабилността в района.

В делегацията, водена от министър Георги Панайотов, бяха включени генерал-лейтенант Цанко Стойков - заместник-началник на защитата, както и специалисти от министерствата на защитата и на външните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР