Афера“ е една от онези думи, чието определение смятаме, че

...
Афера“ е една от онези думи, чието определение смятаме, че
Коментари Харесай

Какво се счита за изневяра в една връзка?

„ Афера “ е една от тези думи, чието определение считаме, че знаем напълно ясно, до момента в който не пристигна моментът да я разбираем в детайли на някой различен. Като съветник по психологично здраве доктор Шайна Али вижда, че има доста несъответствия сред определенията, които е виждала в учебниците по фамилна терапия, разказите, които е чувала в консултантската си процедура, и вярванията, които се внушават в обществото – от местата за религиозно поклонение до поп културата.

Обикновено сходни несъответствия могат да причинят последствия за психологичното здраве, които варират от персонално комплициране до по-широки междуличностни спорове. Това, което доктор Али вижда непрекъснато в това отношение, е, че хората постоянно настояват с убеденост, че знаят какво е спекулация. „ И въпреки всичко, в случай че е толкоз ясно, щяхме ли да имаме толкоз разминавания и недоразумения, свързани с нея? “ – пита тя. Внасянето на изясненост по отношение на това какво се квалифицира като прекосяване на границата може да има капацитета да усъвършенства самосъзнанието, връзката и качеството на връзката. Ето няколко съображения, които тя внася, които могат да оказват помощ.

Подобно на наклонността да се свързва прекомерно интимността със сексуалността, същото може да се каже и за аферите. Genesis Games, група от лицензирани консултанти по психологично здраве и терапевти, споделя, че „ множеството хора свързват аферите с дълготрайни полови контакти с различен човек, а изневярата е по-широкият чадър, под който попада една спекулация. “

Колкото и нормална да е тази позиция, индивидуален полов контакт или продължаваща връзка, само че без секс може да не се слагат в тази категория, макар че мнозина биха могли да възприемат това като афери. Ако сантименталните партньорства са повече от полови, тогава има капацитет аферата да надвишават това определение. Въпреки че физическите връзки обичайно са най-често предоставяният образец за афери, в реалност има и други аспекти, които би трябвало да се имат поради – да вземем за пример, прочувствените връзки. Тази позиция също оказва помощ да се възстановява за какво някои хора възприемат връзката за една нощ като спекулация – макар че е имало единично мимолетно снушение, цялото събитие може да се е случило на фона на по-дълбока прочувствена връзка.

Когато сме комплицирани със личните си граници на персонално равнище, склонни сме да търсим образци оттатък себе си. По отношение на изневери и афери можем да помислим по какъв начин те се дефинират от нашите близки или даже от по-широката ни общественост. Мнозина приказват за така наречен „ спекулация от правна позиция “. Според Института за правна информация „ Прелюбодеянието е форма на извънбрачен полов контакт сред женен човек и лице, което не е страна в брака “. Докато това определение може да помогне на някои хора, други, изключително тези, които са в моногамни извънбрачни връзки, може да го намерят за прекомерно неизчерпателно.

.

Според доктор Зак Блум, лицензиран сватбен и фамилен терапевт, „ една от най-мъчителните елементи на една спекулация е, че те нормално се образуват и поддържат в загадка “. В някои случаи, изключително във връзки с нездравословна динамичност на властта и/или малтретиране, сътрудникът може и да научи за аферата, само че да се усеща беззащитен и безпомощен да се оправи с нея. Скритият детайл на една спекулация пречи на доверието, сериозен детайл в множеството партньорства.

Д-р Блум акцентира, че „ аферите предизвикват всевъзможен тип страдалчество в гамата от човешките страсти, вариращи от обезсърчение до гняв, всички от които могат да бъдат обвързани с виновност и позор. Аферите и процесът на излекуване от резултатите им, който следва, могат да накарат човек да загуби възприятието за личната си стойност или даже способността си да се доверява на себе си или на своята преценка или на интуицията си. “

Освен това от Genesis Games показват, че „ предаденият сътрудник може да има проблеми със самочувствието и увереността си, със личната си стойност, да има неразбираемо възприятие за себе си, да бъде нерешителен във външния си тип и така нататък “ Те също по този начин акцентират, че изследванията демонстрират, че предадените сътрудници могат да страдат от меланхолия, тревога и признаци, сходни на посттравматично стресово разстройство, в това число ретроспекции, нараснала зоркост и кошмари.

Аферите може да са изненадващи, само че доктор Блум показва, че „ рядко се случва постоянна връзка ненадейно да се раздруса от невярност или спекулация. Освен това с течение на времето във връзката се образуват пукнатини, които, в случай че бъдат оставени без внимание, разрешават изневярата даже да стане наложителна. Когато двойките идват на терапия, с цел да се излекуват от невярност, нормално има релационна история, която също би трябвало да бъде обработена. Въпреки че аферата може да е непредвиден резултат, посредством самоуверено разсъждение двойката може да види поредицата от събития, които проправят пътя към измяната. “

 Venus and Mars Surprised by Vulcan - Il padovanino (1631)

Точно както можем да допускаме, че знаем тъкмо какво е спекулация, можем да допускаме и, че нашите сътрудници знаят и по тази причина разискването на тематиката може да е безсмислено. Това обаче не е правилно. Д-р Блум посочв, че разрешаването на спорове прибавя спомагателен пласт затруднения в връзката, както вършат и резултатите от аферата върху психологичното здраве. Вместо това би трябвало да бъдем по-проактивни по отношение на метода, по който дефинираме връзките, изключително с нашите сътрудници.

Всеки човек би трябвало да изследва по какъв начин наподобява палитрата от изневери. Към този миг доктор Али дефинира спекулация като обвързване с субект по метод, който опонира на открития преди този момент кодекс на връзката. Tова може да включва или не сантиментално желание.

Това определение може да важи и за вас. Но въпреки всичко защото всички сме неповторими, вашето определение може да варира.

От Genesis Games показват, че „ всеки субект има друго определение за невярност. Двойките би трябвало дружно да основат обща формулировка и по-късно да основат граници, с цел да я защитят. Д-р Блум споделя, че „ нещата могат да станат по-сложни, в случай че двамата имат разнообразни прагове на приемливост към време, внимание или любов, ориентирани другаде, и това може да варира от връзка с хора или даже предмети – като онлайн приложения за запознанства или порнография. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР