“АЕЦ Козлодуй” ЕАД уведомява всички заинтересовани лица, че има следното

...
“АЕЦ Козлодуй” ЕАД уведомява всички заинтересовани лица, че има следното
Коментари Харесай

АЕЦ Козлодуй ЕАД обявява инвестиционно предложение

“АЕЦ Козлодуй” ЕАД уведомява всички заинтригувани лица, че има следното капиталово предложение: “Полагане на трайна пътна настилка на буферен паркинг за потребностите на ЕП-2 на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД”.
Писмени мнения по отношение на капиталовото предложение може да бъдат показани в Регионална инспекция за опазване на околната среда – гр. Враца, ул. “Екзарх Йосиф” № 81, Враца.
Информация за капиталово предложение:
“Полагане на трайна пътна настилка на буферен паркинг за потребностите на ЕП-2 на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД” – т. 2.237.1 от ИП
Характеристика на капиталовото предложение:
1. Резюме на предлагането:Предмет на капиталовото предложение е създаване на трайна пътна настилка на буферен паркинг, подобаваща за целогодишно прилагане с проведено отклоняване на дъждовните води. Инвестиционното предложение има за цел да се обезпечи налична среда, като се обособят оптимален брой паркоместа за потребностите на Електропроизводство-2 на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД.
2. Описание на главните процеси, потенциал, обща употребена площ; нужда от други свързани с главния предмет спомагателни или поддържащи действия, в това число прилагане на съществуваща или нужда от създаване на нова техническа инфраструктура (пътища/улици, газопровод, електропроводи и др.), планувани изкопни работи, хипотетична дълбочина на изкопите, прилагане на гърмеж:
Буферният паркинг ще се ситуира в западната част на площадка АЕЦ „ Козлодуй” наоколо до контролно-пропусквателен пункт „ Запад”, като площта която заема е 8202.72 кв.м., с приблизителни размери: дължина - 120.00 м. широчина -65.00 м.Предвижда се създаване на паркинг с сбор на паркоместата – 338 бр., от които 5 бр. са за паркиране на коли на хора с трайни увреждания и 3 бр. за бусове. До входа на паркинга ще се оставят места за паркиране на 20 велосипеда.
Паркоместата за леките коли са с размери 2.40/5.00, ситуирани по дългата страна на парцела в пет обособени секции като междинните секции са с двойно ситуирани паркоместа. За бусовете паркоместата са с размери 3.50/10.00 м. В двата края на двойните секции паркоместа има свободна повърхност маркирана с багра която дефинира буферна повърхност отвън паркоместата и уличното платно. Целия паркинг се лимитира от култивиран бордюр, завършващ асфалтовата настилка.
Отводняването на паркинга от дъждовните води ще е в открити канавки, ситуирани по две от страните му.Около асфалтовата повърхност ще се изравнява терена и ще се затревява.Пътната структура ще е за категория на придвижване „ леко”:
•4 см компактен асфалтобетон вид А
•6 см асфалтова примес за главен слой на покритието
•20 см тр. камък с непр. Зърнометрия
•30 см -ОБЩА ДЕБЕЛИНА.
В зоната на входа/ изхода на паркинга ще се плануват тротоари, след оформяне на земното легло ще се постави структура от компактен асфалтобетон с дебелина 4 cм., неплътен асфалтобетон с дебелина 6 см. и трошен камък с дебелина 20 см.
Входът и изхода на паркинга ще се раздели с остров, завършен с бетонни бордюри, за делене на потока от МПС, а пътната част ще е с широчина 6.50м., с по две ленти на вход и излаз.
Ще се инсталират осветителни тела на стоманенотръбни стълбове с височина Н=8м над терен. Новите стълбове за осветяване ще бъдат с фундаменти с размери 110/110/100cм. Предвижда се монтаж на мълниеприемен кол с Н=1,5м на всеки дирек за осветяване. По площадката кабелите ще се изтеглят в подземна тръбна мрежа с PVC тръби Ø50мм, положени в ров с дълбочина 80 см. По трасето на тръбната мрежа преходите ще се извършат посредством създаване на ревизионни шахти. При осъществяване на дейностите по осъществяване на капиталовото предложение не се планува построяването на нова пътна инфраструктура, както и прилагане на гърмеж.
3. Връзка с други съществуващи и утвърдени с организационен или различен проект действия в обсега на влияние на обекта на капиталовото предложение, нужда от издаване на съгласувателни/разрешителни документи по реда на специфичен закон, орган по одобряване/разрешаване на капиталовото предложение по реда на специфичен закон: Строежът предстои на съгласувателен и позволителен режим според Закона за устройство на територията (ЗУТ).Одобряващият орган е Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ).
4. Местоположение: Територията, на която ще се извършва капиталово предложение се ситуира наоколо до площадката на АЕЦ „ Козлодуй”, в парцел No 000219, находящ се в землището на с. Хърлец, благосъстоятелност на „ АЕЦ Козлодуй” ЕАД, според Нотариален акт No 139 / 13.06.2012 год. за констатиране право на благосъстоятелност върху неподвижен парцел. Не се засягат предпазени територии и територии за запазване на обектите на културното завещание. Инвестиционното предложение не води до смяна на съществуващата пътна инфраструктура.
5. Природни запаси, планувани за потребление по време на строителството и употребата:Природни запаси – трошен камък и други Строителни материали – асфалт, бетон, тръби, арматура и др.6. Очаквани субстанции, които ще бъдат издадени от активността, в това число предпочитани и/или рискови, при които се реализира или е вероятен контакт с води: В процеса на работа не се чака издаване на рискови субстанции, при които се реализира или е вероятен контакт с води.
7. Очаквани общи излъчвания на нездравословни субстанции във въздуха по замърсители: По време на строителството се чака образуването на излъчвания на нездравословни субстанции от строителна и пътно-транспортна техника.
8. Отпадъци, които се чака да се генерират, и предвиждания за тяхното отнасяне: Отпадъци от строителни действия в интервала на строителството – бетонови, пластмасови (тръби), дървесен материал (кофраж) и смесени боклуци от строителството от съпътстващи действия, при които е невероятно разделянето на дребни количества от разнообразни Следствен отдел към окръжна прокуратура.Третирането и превозването на отпадъците от строителните действия ще се прави от Изпълнителя на градежа, въз основа на писмен контракт с Възложителя, в сходство с условията на Закона за ръководство на отпадъците и проекта за ръководство на отпадъците по чл.11, ал.1 от ЗУО (ако се изисква според настоящата наредба) и вътрешните документи на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД.
9. Отпадъчни води:При осъществяване на дейностите не се генерират отпадъчни води. Отводняването на паркинга от дъждовните води ще е в открити канавки ситуирани по две от страните му.
10. Опасни химични субстанции, които се чака да бъдат налични на площадката на предприятието/съоръжението:Не се планува работа и запазване на рискови химични субстанции при осъществяване на Инвестиционното предложение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР