АЕЦ Козлодуй – 50 години енергия за чиста природа е

...
АЕЦ Козлодуй – 50 години енергия за чиста природа е
Коментари Харесай

АЕЦ „Козлодуй” организира литературен конкурс по повод своя юбилей

„ АЕЦ „ Козлодуй ” – 50 години сила за чиста природа ” е тематиката на книжовен конкурс, който се провежда от читалището в Козлодуй, книжовен клуб „ Нашето слово ” и атомната централа.
Вижте изискванията за присъединяване в него.

Р Е Г Л А М Е Н Т

Литературният конкурс за лирика и прозаичност е отдаден на 50-годишнината от въвеждането в употреба на атомната електроцентрала, която е знакова за енергетиката на България и е един от водещите знаци на Козлодуй. 

ЦЕЛИ НА КОНКУРСА

1.    Отдаване на заслужена респект, почитание и самопризнание на първостроителите на АЕЦ „ Козлодуй ” и на хилядите експерти и служащи, които влагат своите познания, умения, опит и сили за развиването на българската нуклеарна енергетика.
2.    Стимулиране на създателите за основаване на високохудожествени произведения, подпомагащи развиването на нравствени и естетически полезности в духа на българските обичаи. 
3.    Открояване на креативен достижения в региона на поезията и прозата.
4.    Утвърждаване на престижа на АЕЦ „ Козлодуй ” и обогатяване на духовната просвета на Козлодуй.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

•    В състезанието могат да вземат участие създатели със лични произведения, които дават отговор на тематиката, задачите и условията, разпределени във възрастови групи, както следва: 

-    ПЪРВА ГРУПА – възпитаници 1 – 4 клас
-    ВТОРА ГРУПА – възпитаници 5 – 7 клас
-    ТРЕТА ГРУПА – възпитаници 8 – 12 клас
-    ЧЕТВЪРТА ГРУПА – създатели над 19 години

•    В категория ПОЕЗИЯ се позволява присъединяване с до 3 поетични произведения. В категория ПРОЗА (есе, роман, приказка, етюд, пътепис) се позволява 1 творба с размер до 3 общоприети страници А4.
•    Текстовете с шрифт Times New Roman, размер 12 пункта, почти 1800 знака на страница, изпращайте на e-mail: с два обособени прикачени файла, като в първия е конкурсната творба/творби, а вторият съдържа данните на създателя: три имена, възраст/клас, обитаемо място, телефон, e-mail (за възпитаници до 4 клас и e-mail на родител). 

•    За по-голяма обективност състезанието е неизвестен! Крайният период за приемане на творби е 30 април 2024 година
•    В състезанието няма да се позволяват участници с непълна информация, с оповестено авторско име дружно с текста или с тематично противоречие. 
•    Представената творба не би трябвало да е оповестена досега на оповестяване на резултатите и да не е награждавана в други състезания. Участието е самостоятелно и не се позволяват съавторство или групово присъединяване от креативен съюзи.

Конкурсните творби се правят оценка от жури, като решенията му са дефинитивни и не подлежат на обжалване. Наградите се присъждат по жанрове и възрастови групи. Резултатите ще бъдат обществено оповестени на публична гала като част от програмата за честване на Деня на енергетика. Датата и мястото ще бъдат оповестени в допълнение.
Организаторите си резервират правото да разгласяват отличените произведения в медиите и в печатен алманах, без да дължат авторски възнаграждения, за разпространение на състезанието и ролята на АЕЦ „ Козлодуй ” за по-добро бъдеще с чиста сила за хората.
Литературният конкурс се управлява от библиотеката при НЧХП „ Христо Ботев – 1879 ” – Козлодуй, която съхранява дневник с протоколите на журито и списък с конкурсните произведения. 
За повече информация: Силвия Маринова – секретар на НЧХП „ Христо Ботев – 1879 ”, тел. 0887077882, и Роси Савова – ръководител на ЛК „ Нашето слово ”, тел. 0879269274.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР