Адвокатски сътрудник е задържан за незаконно придобиване на осем апартамента

...
Адвокатски сътрудник е задържан за незаконно придобиване на осем апартамента
Коментари Харесай

Закопчаха адвокатски сътрудник за измами с апартаменти

Адвокатски помощник е арестуван за нелегално придобиване на осем жилището в София. За измамата са употребявани подправени документи, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи. Ощетени са наследниците на умряли възрастни хора. На претърсен по случая адрес е намерено и внушително количество оръжия, в това число автомати и картечници.

Задържаният е 57-годишен. Сред претърсените адреси е негов парцел в Иваняне, където е записана адвокатска адвокатска фирма. Там, съгласно прокуратурата, са открити оръжията. Поради това обвиняванията против него са две - за прилагане на неистинен документи и за държане на оръжия и муниции без позволение. Свързахме се с юриста, при който работи арестуваният Иво Стефанов. Той отхвърля служителят му да е забъркан в лъжливи схеми и не знае да е имал величествен боеприпас. Освен сътрудника в началото са арестувани още трима души, само че след това са разпитани като очевидци и освободени.

Добре изпипана скица с подправени завети за придобиване на апетитни парцели в столицата. Възможно е да се окаже, че в нея има пръст и длъжностно лице.

" Фрапиращото в тази ситуация е, че потреблението на неистинен частни документи на процедура е ощетило наследници на възрастни хора, които са умряли, като е дало опция на създателя на закононарушението да придобие непозволено скъпи парцели ", сподели Николай Станчев - шеф на отдел " Разследване " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Според проверяващите адвокатският помощник работил посредством подставени лица, които придобивали парцелите с подправени завети. След това му прехвърляли собствеността против подмяна.

" Моторни транспортни средства, както и парцели, намиращи се отвън територията на град София и по-скоро идеални елементи от такива парцели ", сподели контрольор Пенев - Столична дирекция на вътрешните работи, представен от Българска национална телевизия.

От прокуратурата оповестиха, че в границите на един месец предишното лято са осъществени две такива действия. Според наши източници са употребени услугите на двама разнообразни нотариуси. Задържаният адвокатски помощник Иво Стефанов работи в адвокатската фирма на юрист Божидар Колев.

" Категорично той не е забъркан с никакви парцели. Чисто изнудване под предтекста, че се проверява някакво закононарушение, което те изцяло са си го измислили. И са иззели намиращите се там парични средства, които съхраняваме доверително на наши клиенти една много забележителна сума ", уточни юристът Божидар Колев.

Според прокуратута при претърсвания в село Иваняне са открити 13 револвера, револвер, два автомата, пушка, две картечници и патрони. Адвокат Колев изясни, че в Иваняне е домът на сътрудника му, където е записана адвокатска фирма.

" Тя, съгласно закона, е безусловно неприкосновена и не може в нея да влиза безусловно никой, с изключение на със особено разррешение. Ние не сме терористична организация, ние сме адвокатска адвокатска фирма. Такива нямаме изрично, не са съхранявани. Известно ми е, че моят помощник Иво Стефанов имаше законно регистриран револвер ", сподели Божидар Колев.

Прокуратурата ще желае непрекъснато задържане под стража на Стефанов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР