Адвокатите на Васил Божков ще обжалват решението той да остане

...
Адвокатите на Васил Божков ще обжалват решението той да остане
Коментари Харесай

Васил Божков обжалва постоянния си арест

Адвокатите на Васил Божков ще апелират решението той да остане за непрекъснато вареста. Документите ще бъдат импортирани още през днешния ден или най-късно на следващия ден, а идващото правосъдно съвещание ще бъде на 5септември, осведоми.

Вчера, 26 август,Софийският градски съд одобри, че няма заплаха Васил Божков да извърши ново закононарушение, само че може да се укрие и по този начин го остави в ареста. Съдебният състав прегледа настояването на прокуратурата единствено по делото за закононарушения, свързани с хазартния му бизнес. По това следствие хазартният необут има обвиняване, че е управлявал проведена незаконна група.

" Очевидно е, че се е крил много време, имал е забележителен финансов запас, показаха от държавното обвиняване. От 2010 година е структурирал организация от компании, само че и десетки в офшорни зони. Парите били ръководени от компании в Швейцария. Голяма част от компаниите са свързани с съветски жители ", разяснява прокурорът по делото Ангел Кънев.

По делото има компютърна експертиза, която демонстрира, че са употребени имейли, през които е минавала връзка с Русия, в т. ч. с Евгений Пригожин.Част от връзката демонстрира и планове за насърчаване на хазартна активност в анексираната част на Крим, беше посочено на съвещанието. В мейлите има информация и за връзка с някогашен началник на " Роснефт " Алексей Гарбер и други лица, които са в санкционен лист на Европейски Съюз. Намерени са данни за връзка и с Грузия, където са открити доказателства за връзка с локалната национална лотария, изясни още прокурорът.

След като завърши съвещанието,Божков написа пост във Facebook, който гласи: " Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани ".


Адвокатът на Васил Божков - Георги Гатевпосочи, че не е коментирал с клиента си дали ще свидетелства против Бойко Борисов и Владислав Горанов.

На Божков е връчена призовка да се яви като очевидец по следствието, че е бил изнудван от някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансово министър Владислав Горанов и медийната съветничка на водача на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Публичните изказвания на Божков са, че е дал на тримата общо 60 милиона лв.. През пролетта на предходната година по това следствие Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа, само че по-късно освободени без да им бъдат повдигнати обвинявания.

Съдът разгласи арестите им за противозаконни, защото няма доказателства тримата да са направили закононарушения. От правосъдните решения стана ясно, че изказванията на Васил Божков не са подкрепени с никакви други доказателства, в това число и свидетелските показания на чиновници от неговата компания не потвърждавали думите му, че пращал пари в пликове на тримата.

Бизнесменът се завърна в петък в София от Дубай непринудено и бе отведен от летището в Министерство на вътрешните работи болница, а по-късно му бяха повдигнати обвинявания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР