Адвокатите на Украйна отхвърлиха пред най-висшия съд на ООН твърденията

...
Адвокатите на Украйна отхвърлиха пред най-висшия съд на ООН твърденията
Коментари Харесай

Украйна оспори руската теория за свалянето на МН17

Адвокатите на Украйна отхвърлиха пред най-висшия съд на Организация на обединените нации изказванията на Русия за свалянето на полет MH17 на " Малайзийските авиолинии ", определяйки гИ като " доктрина на конспирацията ".

Това се случи в границите на дело, в което се твърди, че Москва е подкрепяла сепаратистите в Източна Украйна през 2014 година и дискриминира етническите татари в Крим, отбелязва Ройтерс.

Киев твърди, че Москва е нарушила спогодба на Организация на обединените нации за битка с тероризма, като е въоръжавала и финансирала проруските сили, в това число милициите, които през 2014 година смъкнаха самолета на " Малайзийските авиолинии ". Загинаха всичките 298 души на борда.

 MH17 е бил MH17 е бил " ударен от голям брой обекти с висока скорост ", твърди първият формален отчет

През ноември нидерландски съд. Той откри, че Русия е имала " повсеместен надзор " над сепаратистките сили. Москва отхвърли решението на нидерландския съд.

Миналата седмица, по време на чуванията пред Международния съд на Организация на обединените нации, прочут още като Световен съд, Русия съобщи, че заведеното от Украйна дело за MH17 се основава " на нелепости " и предложи голям брой различни пояснения за случилото се.

В понеделник украинските юристи отвърнаха на удара. Един от тях, Марни Чийк, съобщи пред съда, че е бил " подложен на безсмислена тайна доктрина " за свалянето на MH17, отбелязвайки, че мястото ѝ е " в най-тъмните кътчета на интернет ". Киев упрекна Русия, че е терористична страна, и съобщи, че тя се пробва да заличи културата на етническите татари и украинците в Крим.

Русия отхвърля да прави систематични нарушавания на правата на индивида на окупираната от нея украинска територия. Тя също по този начин твърди, че е изпълнила отговорностите си по конвенцията на Организация на обединените нации против финансирането на тероризма.

Москва ще получи финален късмет да отговори на обвиняванията на Украйна в четвъртък.

Делото в Международния съд беше заведено през 2017 година, много преди началото на нахлуването на Русия в прилежащата страна през 2022 година Очаква се съдът да се произнесе преди края на годината.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР