Адвокатите на социалната мрежа X (бившия Twitter), собственост на Илон

...
Адвокатите на социалната мрежа X (бившия Twitter), собственост на Илон
Коментари Харесай

Защо Х съди щата Калифорния?

Адвокатите на обществената мрежа X (бившия Twitter), благосъстоятелност на Илон Мъск, подадоха правосъден иск, в който оповестиха за противоконституционен нов закон на щата Калифорния -  AB 587. Законът е признат преди година и влиза в действие през 2024 година, като изисква от администрациите на обществените мрежи да рапортуват за своите практики за модериране на наличието, обвързвано с тирада на омразата, расизъм, екстремизъм, дезинформация и задгранична интервенция в политиката.

Държавната интервенция в модерирането на частни платформи в Калифорния  е изключително настоящ, защото там се намират множеството централни офиси на известните обществени мрежи, а признатите щатски закони от време на време се преглеждат като прародители на федералните закони.
-->
 Илон Мъск, който нееднократно се е обявявал за последовател на безспорната независимост на словото и който промени методите за модериране на платформата,  все още не се е изказал персонално по AB 587, само че представители на X ясно показаха позицията на компанията.

В своя иск те означават, че калифорнийските управляващи характеризират закона като елементарна " мярка за бистрота ", само че в реалност той има за цел да окаже напън върху админите на обществените медии да отстраняват предпазено от конституцията наличие, в случай че управляващите го сметнат за проблематично. Чрез този закон, настояват представителите на X, страната принуждава администрациите на обществените мрежи да заемат обществена позиция по противоречиви въпроси, които са с явен политически заряд, " което единствено по себе си е форма на насилствена тирада ". Според ищците корпорацията X има право да ползва всевъзможни избрания и способи за модериране, които сметне за подобаващи, на своята платформа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР