Хънтър Байдън съди бивш сътрудник на Тръмп в Белия дом за предполагаеми опити за хакване на устройства

...
Адвокатите на Хънтър Байдън заведоха гражданско дело срещу бившия сътрудник
Коментари Харесай

Адвокатите на Хънтър Байдън заведоха гражданско дело срещу бившия сътрудник на Тръмп в Белия дом Гарет Зиглър, твърдейки, че е незаконно хакване в нарушение на федералните закони за поверителност на компютъра.

Делото, заведено във федералния съд в Калифорния, обвинява Ziegler в „достъп, подправяне, манипулиране, промяна, копиране и повреждане на компютърни данни, които не притежават и които твърдят, че са получили от хакване на данните на iPhone на ищеца и от претърсване на копие на твърдия диск на това, което те твърдят, че е „лаптопа“ компютър на ищеца.“

Зиглер е работил в Белия дом на Тръмп от февруари 2019 г. до януари 2021 г. като политически анализатор и по-късно в Службата за търговска и производствена политика под ръководството на бившия търговски съветник на Тръмп Питър Наваро.

Делото е част от по-агресивна стратегия, която екипът на Хънтър Байдън предприема срещу неговите недоброжелатели. Като част от тази стратегия Хънтър Байдън, синът на президента Джо Байдън, добави адвокат Абе Лоуел към защитния си екип. Оттогава Лоуел изпрати писма с искане за разследване на противниците на Хънтър Байдън, заведе федерално дело в негова защита и участва в спор за издръжка на деца.

В иска се твърди, че откакто е напуснал поста си в Белия дом, Зиглер „е посветил по-голямата част от будното си време и енергия“ в усилията за достъп до устройства, за които се предполага, че са принадлежали на Хънтър Байдън.

„През последните две седмици ответникът Зиглер стигна толкова далеч, че заяви в социалните медии, че усилията на ищеца да му служи със съдебен процес в бъдеще [sic] ще бъдат посрещнати с насилие“, се казва в делото.

CNN се свърза с адвокат на Зиглер.

По-рано тази година екипът на Хънтър Байдън призова Министерството на правосъдието да започне криминално разследване срещу Зиглер и други, които са разпространили съдържанието на лаптопа.

Хана Рабиновиц от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР