Адвокатите на Доналд Тръмп заявиха, че намирането на гаранция за

...
Адвокатите на Доналд Тръмп заявиха, че намирането на гаранция за
Коментари Харесай

Засега Тръмп не може да изплати 464 милиона по делото за измама

Адвокатите на Доналд Тръмп обявиха, че намирането на гаранция за покриване на присъдата от 464 милиона $ по делото му за машинация в Ню Йорк е " на практика невероятно ". Те са се обърнали към 30 компании в търсене на поддръжка за сумата от половин милиард, само че е било безрезултатно, по данни от BBC.

" Сумата по правосъдното решение, с лихвите, надвишава 464 милиона $, а доста малко облигационни компании ще обмислят договорка за каквато и да е (сума), доближаваща се до този размер " , показват неговите юристи в документ от съвсем 5000 страници. Изпратена е и молба към съда за прекъсване на делото, до момента в който Тръмп апелира решението.

" Практическата неспособност за приемане на гаранция пречи на правото на обжалване на обвинения ", прибавиха те.

По последното дело е било включено и клетвено писмо от президент на частна застрахователна компания. В него той изяснява, че " просто казано, облигация с подобен размер рядко се вижда, в случай че въобще се среща ".

" При необикновените условия, когато облигация с подобен размер бъде издадена, тя нормално се дава на най-големите обществени компании в света, а не на физически лица или частни компании " , съобщи още застрахователният президент.

Допълнително, юристите на Тръмп показват, че облигационните компании не биха приели " твърди активи като недвижими парцели за поръчителство ", а единствено пари или " парични еквиваленти ", като вложения, които могат бързо да бъдат премахнати.

Според оценка на Forbes положението на Доналд Тръмп е към 2.5 милиарда $, като той беше свидетелствал предходната година, че има 400 милиона $ в ликвидни активи.

Докато сумата не бъде изплатена, наказването ще продължи да натрупва лихви с най-малко 112 хиляди $ дневно.

Припомняме, че поради подправено увеличение на активите му. Синовете на Тръмп - Доналд и Ерик, също бяха санкционирани с по 4 милиона $, като съдът ги счете за " виновни за голям брой измами ".

Тръмп беше предложил да заплати по-малка гаранция от 100 милиона $, до момента в който, само че съдията отхвърли настояването.

Междувременно, нюйоркският арбитър Артър Енгорон беше отсъдил възбрана Тръмп да ръководи какъвто и да е бизнес в щата за 3 години , откакто беше открито, че някогашният президент изкуствено е увеличавал активите си, с цел да обезпечи по-добри покупко-продажби за взимане на заем.

Миналия месец различен арбитър постави на пауза възбраната, а предлагането на Тръмп да даде по-малка сума, като гаранция за санкцията, беше отхвърлено.

Присъдата от 450 милиона $ не е и единственият му разход. Той беше наказан да заплати 83 милиона през януари, откакто. Гаранцията по този случай към този момент е импортирана.
 Съд отхвърли иск на Тръмп за преустановяване на дело
Съд отхвърли иск на Тръмп за преустановяване на дело

Делото е за нелегално владение на секретни документи след напускането на Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР