Адвокати от Пловдив, Стара Загора, Хасково, Благоевград и Смолян, обединени

...
Адвокати от Пловдив, Стара Загора, Хасково, Благоевград и Смолян, обединени
Коментари Харесай

Адвокати от страната на протест, искат оставки във Висшия адвокатски съвет

Адвокати от Пловдив, Стара Загора, Хасково, Благоевград и Смолян, обединени в Инициативен комитет „ За смяна ", се събират на митинг пред Центъра за образование на юристи „ Кръстьо Цончев " на столичната улица „ Калоян ".

Протестът е с искане за оставка на ръководителя и на всички членове на Висшия адвокатски съвет. Целта е да се поправи „ систематичната неточност в адвокатурата, да има опция - организационно и законодателно, да бъде подредена къщичката на юристите, които са основна част от един правосъден развой ".

Очакванията на протестиращите са Народното събрание да поеме самодейността за социална полемика за демократизиране на адвокатурата посредством приемането на нов съвременен закон.

Протестиращите приканват за обединяване в името на една мощна, самостоятелна, свободна, самоуправляваща се адвокатура.

Адвокат Елена Радева от Смолянската адвокатска гилдия:

„ Отдавнашна политика на Висшия адвокатски съвет е да неглижира другите гласове. Не залагаме на повсеместност, тъй като сме самостоятелна специалност... Българската адвокатура е един от главните участници в правосъдния развой. Когато при прокуратурата виждаме всекидневно тъпчене на върховенството на правото и когато адвокатурата е безмълвна и неединна, салдото е нарушен. Това се отразява върху положението на цялото общество ".

Протестът е разгласен с начален час 14.00.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР